Felkértek weblapot készíteni, de ez az első munkám. Mivel tudnék jó design-t készíteni? Vagy van valakinek bármi más tippje?
Sose csináltam még ilyet, vagyis kértek már fel, de elég kezdő oldalakat készítettem. Rossznak nem mondanám, egész jól összeszerkesztettem a design-t, de főleg paintet használtam, és aprólékosan dolgoztam vele.
Most viszont a fizetésem múlik a dolgon, nagyon szeretnék igazi profi képeket készíteni. Könnyen tanulok, menni fog, csak egy kis irány mutatás kell.
ezzel a designnel kell majd dolgoznom, és ilyesm oldalt készítenem:
Ha rákattintotok az "év anyavállalata 2013" menüpontra, ott feljön egy nagy "doboz", hogy lehet, pl egy ilyen lekerekített sarkú, árnyékolt, fényes hatású dobozt készíteni,(milyen programmal, és hogyan?) valamint a képeket pl így rátenni, hogy szintén árnyékolt hatást keltenek.
Tényleg érdekel, és nem kérek bunkó válaszokat, mivel ennek most nagy a tétje, muszáj valahonnan valamiféle pénzt szereznem, és ezt az egy munkát találtam a nyárra hosszú idő óta. Nagyon köszönök előre is mindenféle segítséget, programokat, és a programokban tippeket (mivel ha annyit mondtok, photoshop, még nem fogom tudni megtanulni kezelni, vagy tudni,hogy hogyan teszem rá azt a fényes hatást)
A legapróbb segítségeket, tippeket is köszönöm!
Sajnos nem tudom milyen programokkal lehetne pontosan ilyen honlapot csinálni.De javasolnám neked a wordpress-t.Egyszerű telepíteni tárhelyre és millió kész theme van hozzá (ingyenes és fizetős "premium" kategóriás is).Én ezzel operálnék első körben.Nyilt forráskód->nagyon jól átalakítható igény szerint->rengeteg ingyenes és fizetős plugin,stb stb. (persze egy kis html tudás nem árt..de rengeteg segítséget találsz a neten hozzá)
magyar oldal: [link]
hivatalos oldal (angol): [link]
Mi a probléma?
Feltolsz egy wp-t meg rányomod a sablont. Kész is. 5 perc meló.
Tényleg bunkóság nélkül: miért vállalsz olyan dolgot amire nincs kvalifikációd, főleg ha tétje van.
Aki ilyet csinál az hónapokig vagy évekig tanulja a programot és eljárásokat, tapasztalatot szerez és azokból építkezik, mélyíti a tudását és közben beletanult a programokba, azok lehetőségeibe és mélységeibe.
Most ha mondanak neked egy programot, egy több tíz órás kurzust neked senki nem fog leadni, anélkül pedig jobb esetben elkezdeni sem tudsz dolgozni mert fogalmad sincs hogy egy programban mi mit csinál.
Többieknek: szerintetek fog bárki is fizetni egy ingyenes blogmotorral elkészített tíz kattintásos oldalért?
A másik oldalról hivatalos weboldalaként bárki is komolyan venné az ilyen ingyenes oldalakat? Megbíznál bárkit azzal hogy készítsen el egy oldalt, majd kapsz helyette egy sablonokból állót?
#3: Sokan azt se tudják mi fán terem a webfejlesztés, nem hogy megnézzék, hogy "jé ez egy ingyenes blogmotor!!!!". Van akinek elég, persze ez függ attól is, hogy milyen a megrendelés, ki a megrendelő és mekkora összeget szán rá.
Amúgy már rossz, ha azt kérdezed milyen programmal kell ilyet csinálni. Lekerekítést, árnyékot, színátmenetet könnyedén lehet CSS-ben is írni. Jobb mintha beraknál egy 800x2000 pixeles képet... A design elemek jó részét inkább lekódolják, nem pedig képeket raknak be (gyorsabb+mobilos böngészésnél nem tölt be egy rakat képet), kivéve amiket nem lehet úgy megvalósítani.
"de főleg paintet használtam, és aprólékosan dolgoztam vele." - Ez azért elég komolytalan, bocsi.
@3
" szerintetek fog bárki is fizetni egy ingyenes blogmotorral elkészített tíz kattintásos oldalért? "
Ha megnézed a minta oldalt akkor láthatod,hpgy az is wordpressel készült.És ilyet rendeltek :P
+1 nem szégyen visszaadni a munkát, ha nem vagy rá megfelelően képzett. (Az itt való kérdezés ezt erősen alátámasztja.)
Értem én, hogy kell a pénz, de ez nem indokolja azt, hogy csinálja "valamit", ami aztán baromi nem lesz jó/szép/használható.
Valóban ezt nem véletlenül tanulják évekig emberek.
Egy kérdés, ha már korábban is csináltál hasonlókat, akkor miért kérdés, hogy mivel lehet és hogyan?
Elvileg tudnod kéne már ezt is lassan plusz ha ragaszkodsz hozzá a net is hemzseg a tutorialoktól, amiben le van írva, hogy hogyan lehet lekerekített sarkú cuccokat csinálni. (Kapásból 3 féle módszert is tudok erre, mindegyik jó lehet az elérendő céltól függően.)
A korábbiakhoz:
A WP jó dolog, sokan fizetnek az azzal készült oldalakért is, mert lusták a beállításához vagy épp egyedi dolgokkal vagy sablonnal kell kiegészíteni.
(Kellett már nekem is plugint írnom Wordpress alá és kézzel átszerkesztenem sablonokat, azért azzal is van munka.)
Az én tömör véleményem a megrendelőről:
Ha őt kérte fel, mert gondolom annyi pénze is van erre, mint ami az MLM -ből bejön, akkor meg érdemli a megrendelő...
Kérdező:
- Grafikai szerkesztést nehéz leírni, egyszerűbb megmutatni, és gyakorlatban elmagyarázni, erről rengeteg videót találsz YouTube -on.
- Designet meg lehet rajzolni PS -ben, de azt webre alkalmassá is kell tenni, és sok esetben mint pl. a kérdéses lekerekítés is jobb CSS3 -al ( border-radius ), mint képeket/PNG -t vagdosni hozzá.
- Ha teheted inkább tanulj még, hogy ne ilyen hulladék melókat kelljen nagy nehezen össze vadászni + ahogy előttem is írták, nagyon lesüt a kérdésedről is, hogy a nagyon-nagyon alapokkal sem vagy még tisztában.
Sok sikert az MLM bizniszhez a megrendelőnek. xĐ
Alapból az legyen már eldöntve hogy mit csinálsz.
Döntsd el! Programozol, VAGY design-olsz? Mert a kettő együtt nem mehet! Két külön munkakör! A design a webdesigner feladata. A kódolás html+css-be a sitebuilder-é, a php, js, jquery, stb az pedig a webprogramozó-é. A másik munkakörét nem lehet elvégezni ha csak nincs rá képesítésed. És egyébként is. Ha nincs rá képesítésed, akkor erősen fekete a munka.
Inkább add vissza a munkát az alábbi kérdések miatt:
-Kereskedelmi adót fizeted érte?
-Jövedelem adót fizeted érte?
-Számlát adsz róla?
-Van hivatalos képesítésed bármelyik webfejlesztéssel kapcsolatos munkakörre?
És egy utolsó kérdés. Ha az előzők közül csak egyre is "nem" a válasz, akkor minek csinálod? Ugyanis a pénz amit kapsz, az el is megy a büntetésre.
szerintem előbb kellene megtanulni és utána bevállalni a munkát. sajnos az eredmény így olyan lesz amilyen, pénzt nem kérhetsz el érte csak valami pitiáner összeget, ezzel pedig az egész webprogramozói szakmát járatod le és hátráltatod, nyomod le az árakat stb.
szerintem add vissza ezt a munkát és ha megfelelő tudással rendelkezel akkor vállalj be egy másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!