Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi az első lépés a weblapkészí...

Mi az első lépés a weblapkészítéshez?

Figyelt kérdés

Van már egy félig meddig optimalizált blogom. És úgy gondoltam, hogy hiba, ha nincs saját domain-e valakinek. Igy most vettem domaint és tárhelyet is. Konkrétan fogalmam sincs mit kezdjek velük, mi a következő lépés? Nincs vmi ingyenes lehetőség? Mert elég volt megvenni a tárhelyet, meg a domaint.

Továbbá, mit kezdhetek a Joomla!-val.

Szeretném, ha lenne egy normális honlapom, melyre átvezetném valahogy a már meglévő blogot.

2012. márc. 29. 17:40
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Ha ftp-n találsz olyan mappát, hogy www, vagy htdocs, akkor oda töltheted fel magát a weblapot, általában ezek szoktak lenni.

Fölösleges olyanról videót készíteni, amiről már készítettek:

http://www.youtube.com/watch?v=BoKu2Mj154M

találsz youtube-on egy halom tutorialt, bármilyen témában.

Azt azért még megjegyezném, hogy FTP-re inkább ne a Total Commander használd, de most kezdetnek megteszi, továbbá Joomla helyett inkább WordPress, főleg ha blogozásra használod. Ezek csak jótanácsok :)

2012. márc. 29. 21:03
 22/30 A kérdező kommentje:
kösz az infókat, sokat segítettél. remélem sikerül.
2012. márc. 29. 21:03
 23/30 anonim ***** válasza:
Szívesen. Ha elakadsz, szólj.
2012. márc. 29. 21:06
 24/30 anonim válasza:

Total commander nálam is sokat fagyott, mióta kiszedtem a kapcsolatnál a pipát a "Passzív mód használata" mellől azóta egyszer sem fagyott még le.

Egyébként kérdező, azt írtad hogy blogot szeretnél áttölteni máshová, szerintem a Joomla kicsit összetett egy bloghoz. Többiek, Wordpress esetleg nem jobb erre?

2012. márc. 29. 21:10
 25/30 A kérdező kommentje:

lehet, hogy blog szintről továbblépnék a jövőben és nincs kedvem két lépésből megcsinálni, amit egyből is meglehet. de persze csak tapogatózom.

ez az infó jutott hozzám hamarabb: joomla!

igy ezt csinálom.

mért jobb a wordpress?

2012. márc. 29. 21:20
 26/30 A kérdező kommentje:
mostantól segítséget sem tudok kérni, mert kérdezni sem tudok.....beléptem az adminba.majd valahogy megpróbálom megérteni, mi is történik itt.
2012. márc. 29. 21:38
 27/30 anonim válasza:
Nem jobb a wp mert nem 1 kategória a kettő, az kifejezetten blogokhoz van, ha jól tudom. Ha több kell idővel, mint egy blog, akkor jó lesz a Joomla, már csak a rengeteg kiegészítő miatt is.
2012. márc. 29. 21:49
 28/30 A kérdező kommentje:

Valószínű, hogy a domain regisztrációm még folyamatban van, mmivel nem tudok belépni az adminba. Tegnap csak az ftp helyre sikerült belépni.

Kérdés: Ha el akarok adni több terméket, akkor feltétlenül webáruházat kell nyitnom, (amit ugy látom, hogy csak vállalkozóival lehet), vagy ki lehet alakitani vmi rendszert a honlapon/vagy blogon belül is?

2012. márc. 30. 10:31
 29/30 anonim ***** válasza:

végigolvastam mindent. Néhány dolgot megpróbálok tisztázni.

A weblapkészítés( és a sablon és tartalommódosítás) egy külön szakmának számít. Ami azt jelenti hogy megtanulhatod otthon, de nem két nap lesz. Ha tovább akarsz lépni egy blognál, ahoz több kell ,mint a WP, de a saját Joomla sablon elkészítéséhez pár dolgot meg kell tanulnod. Kezdve a HTML-el...

Illetve annyi, hogy akár blogon, akár webáruházban árusítasz rendszeresen(!), ahhoz kell a vállalkozói. Kivéve Vatera és apróhirdetési oldalak.

Csak szólok, mielőtt rosszul jössz ki belőle.

2012. márc. 31. 21:19
 30/30 A kérdező kommentje:

OK, köszi. A blobra próbáltam úgy feltenni az eddigi könyveimet, hogy ne legyen egyértelműen árusítás, nincs kint pl ár. csak egy ajánlás. ha meg vkit érdekel, majd ir. kezdetnek elég ennyi. ha meg már megéri, majd váltok ki vállalkozóit.

tudom, hogy gőzöm sincs az egészhez, de valahogy meg kell csinálnom. biztos vért izzadok majd ezzel a rohadt pepecselős html-el.

2012. márc. 31. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!