Mi az első lépés a weblapkészítéshez?
Van már egy félig meddig optimalizált blogom. És úgy gondoltam, hogy hiba, ha nincs saját domain-e valakinek. Igy most vettem domaint és tárhelyet is. Konkrétan fogalmam sincs mit kezdjek velük, mi a következő lépés? Nincs vmi ingyenes lehetőség? Mert elég volt megvenni a tárhelyet, meg a domaint.
Továbbá, mit kezdhetek a Joomla!-val.
Szeretném, ha lenne egy normális honlapom, melyre átvezetném valahogy a már meglévő blogot.
Igen, pont ezen szarakodom, hogy nálam is bedöglik.
Felraktam egy webszervert a gépemre.
Úgy hogy lehet filezilla lesz.
Addig gondolom eljutottál, hogy letöltötted a telepítőjét a joomla!-nak és kitömörítetted, igaz?
Akkor Filezillánál van olyan mező hogy
- Cím: Ide a weboldalad címét írd ilyen formában: ftp.oldalam.hu
- Felhasználóhoz a felhasználó neved
-Jelszóhóz a jelszód
Aztán csatlakozás.
Ha sikerül, akkor milyen mappábak vannak? Vagy üres a távoli mappád?
Szerintem ide egy az egyben töltsd fel a joomla fájlait és ha kész, akkor lépj a weboldaldra, elindul a telepítő.
Feltölteni úgy tudsz, hogy baloldalt belépsz oda, ahol a joomla fájlai vannak. Kijelölsz mindent ctrl+a -val és áthuzod jobbra.
www.domainnev/vhcs2
admin felületed itt tudod elérni. Biztos sok érdekes dolog van, csak én sajnos nem látom ezeket.
pl www.weboldalam.hu/vhcs2
De gondolom ezt tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!