Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Webdesigner-nek lehetséges...

Webdesigner-nek lehetséges kitanulni saját magam, oktató nélkül?

Figyelt kérdés
Ezek a tanfolyamok online mennek, és gyakorlatilag egy összeállított anyagot kapunk fokozatosan, nincs igazán egyéni kézfogás, nincs babusgatás, az ember jórészt saját kutakodás útján tanul ilyen tanfolyam mellett is, így hallottam, illetve nem olcsók 300ezertől indul de találtam dupla annyiért is. Mit ajánlotok? Komolyak a szándékaim aztán nem kell hogy ingyen legyen kiadok én többet is mint 300ezer, ha teljesítmény van mögötte.

2023. szept. 12. 12:18
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
De amugy alapozoként tudnod kell a html-t és a css-t is. Utána tanuld a html5-öt és css3-at.
2023. szept. 15. 17:56
 22/36 anonim ***** válasza:
0%

De nem csak kódokból áll egy webdesigner munkája és a tanulást sem azzal kellene kezdeni hanem a grafikai tervezés részével.

Na mindegy szóval ezzel csak azt akartam írni hogy a válaszaid alapján nehéz lesz önmagadnak tanulni mivel nem tudod hogy kezd és hogy tanuld. Itt kezdődik a probléma. Szerintem érdemes egy oktatótól tanácsot kérned. De az nem én vagyok.

2023. szept. 15. 18:02
 23/36 anonim ***** válasza:
54%

Szia,

hogy valaki végre a kérdésedre is válaszoljon: igen, meg tudsz tanulni ma már mindent internetről, nem kell semmilyen iskolába vagy tanfolyamra járnod. Rengeteg anyag van ingyen a youtube-tól kezdve kismillió oldalon, ahol egymással is megosztják a tapasztalatokat az adott területen tevékenykedkők.

A HTML és a CSS nagyon könnyűek. Én nyelvész végzettségű lányként pár hét alatt magamtól, nulla forintból megtanultam. Logikus és még szórakoztató is. A Javascript számomra már szívás volt tanár nélkül, meg motivációm sem annyira volt. De ha neked van egy kis programozó vénád és motivációd is van, akkor azt is szerintem egy év alatt simán megtanulod.

A Wordpresst szerintem viszonylag gyorsan meg lehet tanulni, bár nekem személy szerint nem tetszett annyira, mert tanár nélkül sok dolog elsőre zavaros. Tényleg nagy előnye, hogy kódolás és programozás nélkül össze tudsz dobni egy teljesen működőképes, interaktív, reszponzív weboldalt, ami megfelel a modern piaci elvárásoknak.

Nekem személy szerint nem tetszenek ezek a sablonos weboldalak, mert mind tökugyanúgy néz ki, és nincs egyéniségük, a művészi beállítottságommal jobban tetszenek a lekódolt, kicsit bolondos, kevésbé intuitív weboldalak, amiket tényleg megjegyez a látogató, de az ügyfelek többségének sablonos weboldal kell.

2023. szept. 15. 21:27
 24/36 anonim ***** válasza:
58%
Látom akik lepontozták a válaszomat fentebb, azoknak nem sikerült maguktól megtanulni a weboldalkészítést :D
2023. szept. 21. 23:54
 25/36 anonim ***** válasza:
#24 Én nem, de a többiek talán részben azért, mert pár hét alatt csak az alapokat lehet megtanulni, csak ezt elfelejtetted megemlíteni.
2023. szept. 22. 07:37
 26/36 anonim ***** válasza:
56%
#22 a webdesigner NEM kódol.
2023. szept. 22. 09:59
 27/36 anonim ***** válasza:
27%
26-os aki csak grafikával foglalkozik az nem is, de aki komplexen tanulta a szakmát az kódol.
2023. szept. 22. 18:19
 28/36 anonim ***** válasza:

24-es a kérdezőről semmit se tudunk. A válaszai alapján maga nem tudja felépíteni a tanmenetét anélkül nem tanulja meg rendesen. Objektiv választ adok csak jelzem nehogy mást gondolj. Te nyelvész vagy egyetemen tanultál tudod mit hol keress bár a sablonra adott válaszodból az derül ki hogy te sem tanultad meg rendesen a szakmát. Csak tanultál html, css, javascriptet és ennyi. Vagy legalábbis a többiről nem írsz semmit. De ha jó a tippem, akkor a következő kérdésem:

Na és mi újság a grid rendszerrel, a weboldal anatomiajaval, white space-el, szín harmóniával, tipográfiával, vázszerkezettel, layout-tal, weboldal típusokkal és lehetne sorolni. A weboldal készítés pont nem arról szól, hogy neked mi tetszik, vagy mi nem tetszik, hanem hogy a másiknak melyik oldal jó a munkájához, technologiai dolgokat is nézni kell mint pl. mekkora a forgalma az oldalnak kis vállalkozó vagy nagy vállalat és stb. A webdesign is kommunikáció. Ha már a nyelveket emlegetted.

2023. szept. 22. 18:30
 29/36 anonim ***** válasza:

Egyébként nyugodtan lepontozhatjátok ezt a szakmai válaszom is engem speciel nem érdekel a nyelvész hölggyel ellentétben. Te is nyugodtan lepontozhatod.

Előtted adtak már választ a kérdésére a kérdezőnek de pl. te nem írtál forrást se.

Én írtam egyet pl. W3school és adtam tippet is neki. De én inkább a válaszai alapján azt tanácsolom kérjen segítséget ezen szakmára specializálódott oktatóktól. Ezt is írtam neki.

Én azért nem írtam neki linkeket,mert nem akarom összezavarni a kérdezőt. Mint ahogy jeleztem azt is hogy én nem magyar webdesignereket nézek igy azt se tudom ajánlani.

2023. szept. 22. 18:36
 30/36 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Csak most léptem fel ide azóta. Hú köszönöm a rengeteg választ, most nincs is időm ennyi mindent elolvasni. :D

Este belelovallom magam, már előre is izgulok. :)

2023. okt. 6. 14:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!