Wordpress oldalamat Localhost-ban hoztam létre, ahogyan a Youtube oktató videót követtem. Hogyan tudnám nyilvánossá tenni?
Szia.
Két megoldás van szerintem :
1. Bérelsz egy weblapot valamilyen ilyen jelegű szolgáltatótól (vagy próbálsz keresni ingyeneset) és oda feltelepited a wordpress oldaladat (ingyenesen nem biztos hogy menni fog).
2. A localhoston létrehozott oldaladat, elérhetővé teszed az internet felől, ehhez a következők kellenek :
2.1 : A routeren port foward - ha van router - (80 port a "localhost"-os szerver felé)
Elvileg kész vagy (az oldaladat a internet szolgáltatód által kiosztott publikus IP cimmel érheted el - ha a szolgáltatód NAT-ol akkor nem tudod elérni az oldalad, először érdemes ezt kideriteni: A routerben megnézed a WAN résznél lévő IP cimet, aztán megnézed egy IP cim meghatározó oldalon, pl: [link] , ha egyeznek akkor nem NAT-ol a szolgáltatód): pl [link] ahol az xxx.xxx.xxx.xxx a szolgáltató által Neked kiosztott publikus IP cim. Ha dinamikus IP-t szolgáltat a szolgáltatód, akkor vagy megrendelsz nála statikus IP-t (ha van ilyen jelegű szolgáltatása ez viszont plusz pénz).
Ha ez nem megfelelő, akkor erre is két megoldás van:
2.2.1 : Dinamikus DNS szolgáltató keresése (pl NO-IP.Com), ha a routered tudja valamelyik dinamikus szolgáltató fiókját kezelni akkor csak oda kell beirni a fiók adatait. Ha nem és a "localhost"-os szervered Windows alatt fut akkor a dinamikus DNS szolgáltatóknak áéétalában van programja, ami az IP váltás után az új IP-re irányitja át a dinamikus szolgáltató által adott DNS nevet.
2.2.2, : Veszel magadnak egy domain nevet és azt irányitod rá a "localhos"-os szerveredre (ezt a megvásárolt domain nevet adó szolgáltatónál kell kideriteni, hogy hogyan lehetséges és hogy van-e rá automatas megoldás).
Hát nagyjából ennyi.
Sok sikert. Üdv.
Köszönöm Cooper!
Próbálom értelmezni, mert egészen más területen dolgozom.
Ha már van tárhelyed, ahova fel szeretnéd tölteni, és domained is van csatlakoztatva a tárhelyhez, akkor
ajánlom az All-in-One WP Migration nevű bővítményt. Nekem bevált a weboldal költöztetésénél.
Remélem tudtam segíteni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!