Webdesigner-nek lehetséges kitanulni saját magam, oktató nélkül?
#1 Nem így hívnak, de nem árulnám el a nevem ha nem baj, hiszen ez egy anonim oldal. Google a barátod. Úgy írják Webdesigner.
#2 Sajnos nem értem mire célzol.
Ez nem egészen így van, ahogy leírtad. Egy komolyabb weboldal mögött több ember áll több feladattal, front-end (a weboldal működése) és back-end (pl. háttéradatbázis elérése) programozók, ux (user experience), ui (user interface) dizájnerek, stb. A HTML lapleíró, és nem programozási nyelv. Eleinte kizárólag ezt használták, de a 90-es évek végén megjelent a CSS a dizájnra, ami azóta sokat fejlődött. Végül a front-end programozásra a JavaScript használatos, ugyanis a böngészők csak ezt ismerik. Back-end esetén gyakorlatilag tetszés szerinti, amiből akár JavaScript kódot is lehet generálni. De ha csak a webdizájn érdekel, vesd bele magad a CSS-be. Nem mintha így a HTML-t meg lehetne kerülni. (2. voltam)
Tudtommal egyébként kitalált nevekre nincs közmegegyezés, legfeljebb átvett szokás egyes könyvekben.
Értem. Látom itt már azért szakmabeli tudással állok szemben, így nem vagyok még ennyire belemélyedve, az alapoknál tartok.
Köszönöm a helyesbítést.
A HTML egyébként együttműködik a CSS-el?
Őszinte leszek, minden érdekel, és azért itt most elhangzottak számomra ismeretlen szavak, ezeket írom egy füzetbe, hogy tüzetesebben utánajárhassak. Van egy gépem, nem olyan rossz, de mobilitás szempontjából jelenleg egy komoly laptopot keresek, aminek jó az aksiideje is, és minden téren megfelelő lesz, ezzel párhuzamosan kutakodom a neten a fellelhető anyagok után, hogy fejlesszem magam.
Azért én sem vagyok szakmabeli, csak régebben belemélyedtem egy kicsit. Persze, összedolgoznak :)
Egyébként ma már ezek ezer felé ágaznak, és nagyon sokat kell tudnia egy jó állást kereső webes szakembernek, legyen az programozó, vagy dizájner.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!