Mikor mondhatom azt hogy megtanultam programozni?
Ja és nem 5 db forciklus azért az... nekem 6-7 éve időre egy összetettebb feladatot kellett lekódolni C++ban, időre.
Mondjuk egy adatkezelési feladat, SQL kódokkal. Pl egy autókölcsönző consol felülete stb.
Ez teljesen az első lépés, csak a kérdésre válaszolva, az már egy jó kiindulási pont.
Matekból kb. az általános iskolai tananyag közepes szintű ismerete szükséges a programozáshoz. Annál több legfeljebb akkor kell, ha komolyabb grafikát akarsz programozni.
Infóból viszont az is édeskevés, amit az egyetemeken tanítanak, legalábbis itthon. Azt csak magadtól tudod összeszedni.
Azért aki komolyabb programozói feladatokat akar ellátni, annak egyetemi matek kell. Lineáris algebra, mátrixok, analízis/függvénytan stb...Utóbbi 6 évből nem tudok olyan projectet ahol nem jött ez elő.
Gimis matek meg szerintem alap. Hol tanítanak bool algebrát általánosban?
"Igy dobta neki a sors, meg ez teljesen normalis. Aha."
Nézz rá a mai fiatalok 90%-ára...
Egyik se tudja hogy mihez kezdjen, valaki nem megy egyetemre, helyette meg valami csicska munkát végez, valaki meg megy egyetemre, bölcsész szakra, meg társadalom meg szociológiai fa*szágokra….
Aztán 28-30 éves korukra rájönnek hogy elba*szták az eddigi életüket. A kérdező 22 éves, úgyhogy ő még pont megúszta. Természetesen lehet hogy neked van igazad, és tényleg a keress 1 millo forintot a pálmafák alól egy laptoppal kamuk miatt döntött úgy hogy neki kezd. De mivel ezt nem tudjuk, nem kéne lehurrogni. Amúgy meg ha tényleg csak úgy az égből jött neki ez akkor úgy se lesz az egészből semmi, szóval nem kell félni hogy majd veszélyezteti a munka pozíciódat vagy bárki másét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!