Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mikor mondhatom azt hogy...

Mikor mondhatom azt hogy megtanultam programozni?

Figyelt kérdés
Elkezdtem netről tanulni a programizást, és azt szeretném hogy később ez legyen a munkám. De fogalmam sincs hogy mennyi időbe tellik ezt mind megtanulni ha mondjuk napi 3-4 órát tanulok és Python nyelven.Valahol úgy hallottam hogy 3-4 évne is beletelhet mire eljutok arra a szintre hogy munkába álljak ezzel. Egy 4,5 órás videót nézek már pár napja. Úgy hogy sokat szünetelem a videót, jegyzetelek mellé meg sokszor átgyakorlom az adott anyagokat és hát eddig az első 2 óra a videóból hiba nélkül megy.Talán értem is a dolgokat, de nem vagyok biztos benne, lehet hogy csak bemagoltam néhányat. (angolul tanulom) De nem tudom hogy jól haladok e vagy sem. Nincs aki megmondja hogy megy e nekem ez vagy inkább hagyjam. Érdekel a dolog és szeretném megtanulni olyan szinten hogy utána ezzel a szakkal munkába állhassak. Elegem lett a fizikai munkákból és inkább tudással szeretnék pénzt szerezni mert akkor legalább az önbizalmam és a gondolkodásmódom is nő
2019. jún. 21. 23:40
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
79%

Miért ne fűzhetne sok reményt a fejlesztői karrierhez?

Nem értem miért ennyire rossz indulatú mindenki ezen az oldalon.

Egy junior fejlesztői munkát már akár napi 3-4óra tanulással 1 év alatt el lehet érni.

Fontos kihangsúlyozni, hogy úgy működik a dolog, hogy megtanulsz egy program nyelvet, akkor a te esetedben a python. Utána az adott nyelvnél "specializálódnod" kell egy technológiára, szóval nem csak console alkalmazásokat kell tudnod készíteni. Egy technológia, framework alatt python esetében ezt kell érteni pl. Django..

Itt elég egy frameworköt ismerni, az állást majd így kell keresned, hogy python junior programozó vagyok, django frameworkot ismerem. Utána még egy közép szinten nem árt ismerni az sql nyelvet, illetve az adatbázisok működését, de az pofon egyszerű, ha elmagyarázza valaki érthetően.

2019. jún. 22. 10:07
 12/35 A kérdező kommentje:
22 éves srác vagyok
2019. jún. 22. 10:23
 13/35 anonim ***** válasza:

#11, Hát azért nem olyan egyszerű az.

Elég jó logikai érzék kell hozzá.

Szerintem egy matek középszintű érettségi + egy emelt informatika érettségi szintje az amivel lehetne egy jó alapot lehet elérni.

Amúgy hiányzik az olyan logikai gondolkodásmód ami ehhez kell... és most nem egyetemi matekról beszélek, mert az nem mindenhol kell. Technológia függő, és alap intelligencia kérdése.

2019. jún. 22. 13:24
 14/35 A kérdező kommentje:
Nem akarok én profi programozó lenni, de legalább legyen valamilyen tudásom hozzá hogy ilyen munkát végezhessek és ne fizikai munkákat
2019. jún. 22. 13:38
 15/35 anonim ***** válasza:
12%

Pl ilyen alapokat kéne előbb átnézni, hogy boolean logika és alap függvénytan.

Ez mennyire megy?

Használható tudás kell, ahhoz pedig némi alap kell.

2019. jún. 22. 13:41
 16/35 anonim ***** válasza:
72%

Simán meglehet, csak légy kitartó.

22évesen még teljesen fiatal vagy, van aki 30+évesen vált szakmát, mégis el tud helyezkedni.

A többi válaszolónak:

Nem feltétlen azért végez fizikai munkát, mert buta gyári munkás, hanem így dobta neki a sors. Ez teljesen normális. Más 22éves meg a mekiben dolgozik.

2019. jún. 22. 13:41
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

"matek középszintű érettségi + egy emelt informatika"

Matekból csak a logika kell, ha persze nem akar nagyon speciális területen dolgozni, de egy "átlagos" szoftver fejlesztésénél egyáltalán nem kell matek tudás, csakis a logika.

Az emelt info érettségi az meg mire jó? Excel-t tudja használni, word-ben dölt betűssé tud tenni egy szövegrészt? (jó, tudom hogy ott már van programozás, de azért megírni 5db for ciklust annyira azért nem nehéz.)

Jó vágom én, hogy elhelyezkedés könnyebben menne, ha lenne érettségije, lehet van csak nem írta.

"Nem akarok profi programozó lenni"

De az akarsz lenni, miért tagadod le magad elött?

Ha már ebben a szakmában akarsz dolgozni, akkor miért nem akarsz profi lenni? De hogy nem akarsz. Úgyhogy csapassadd neki báttya. :)

2019. jún. 22. 13:49
 18/35 anonim ***** válasza:

"Nem akarok én profi programozó lenni, de legalább legyen valamilyen tudásom hozzá hogy ilyen munkát végezhessek és ne fizikai munkákat"

IT szakmanak a legalja nem jobb semmivel barmilyen mas munkanak az aljabb kategorianal. Nehogy azt hidd, hogy egy gyengebb programozo is konnyen talal munkat, jol megfizetik, mindig kellemes a munkakornyezet, kollegak es fonok korrekt, kulturaltan viselkednek!

2019. jún. 22. 13:51
 19/35 anonim ***** válasza:

"Nem feltétlen azért végez fizikai munkát, mert buta gyári munkás, hanem így dobta neki a sors. Ez teljesen normális. Más 22éves meg a mekiben dolgozik."

Igy dobta neki a sors, meg ez teljesen normalis. Aha.

A kerdes szempontjabol nagyonnagyon relevans, hogy mit csinalt eddig, es amikor leri, hogy bedolt a "netto egymillios fizetes", "dolgozz palmafa alatt laptoprol" es hasonlo bullshiteknek, es nincs semmi affinitasa IT irant (ha lett volna, mar regota ez lenne a hobbija), nem biztos, hogy felelossegteljes dolog batoritani, hogy mindenaron ezt a vonalat eroltesse.

2019. jún. 22. 13:55
 20/35 anonim ***** válasza:

Emelt infót úgy értem, hogy a programozói tudás és SQL belőle az ami a programozás alapjának számít.

Nem mondtam, hogy érettségizzen le belőle, tök felesleges ha nem megy egyetemre.

Viszont meg kellene nézni, hogy meg tud-e oldani egy programozó+adatbázis részt belőle. Ha igen, akkor azt mondom jó alapjai vannak egy egyszerűbb junior/gyakornok code junkie pozira.

2019. jún. 22. 14:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!