Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Aki hülye matekból megtanulhat...

Aki hülye matekból megtanulhat programozni?

Figyelt kérdés
nem úgy hülye, hogy lusta, hanem tényleg nem bír számolni, valszeg diszkalkuliás, a lényeg, h. soha nem tudta felfogni a matekot.

2017. jún. 23. 19:41
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Attól függ, melyik területhez.

Weboldal készítéséhez nem annyira, de egy szoftverhez, játékhoz már annál inkább, de főleg a logikus gondolkodásmód, nem csak a számolás :D

2017. jún. 23. 22:37
 12/32 anonim ***** válasza:
Van valami ismereted kicsit róla? Gondolom tanulsz még, hányadikos vagy? Mert azért nem kell temetni a dolgot szerintem, ha soha sem próbáltad, és még nem tanultad valahol [önállóan/iskola]
2017. jún. 23. 22:42
 13/32 A kérdező kommentje:
35 vagyok
2017. jún. 23. 23:00
 14/32 anonim ***** válasza:
59%

"az hogyan fog bonyolult gráfalgoritmusokat megtanulni, vagy nem elég hatékony algoritmusokat optimalizálni, ésatöbbi. "

Szerintem programozók milliói élik le úgy a szakmai életüket, hogy ilyennel sosem találkoznak. Te se csak magadból induljál ki.

2017. jún. 23. 23:00
 15/32 anonim ***** válasza:
Diszkalkuliások is tanulnak programozni, nyelvtanulásként fogják fel.
2017. jún. 23. 23:08
 16/32 anonim ***** válasza:
A diszkalkulia nem érinti a logikát. A számfogalom, a sorrendiség, és a mennyiségek becslése lehet probléma.
2017. jún. 23. 23:10
 17/32 anonim ***** válasza:
27%

"Aki hülye matekból megtanulhat programozni?"

Nem.

2017. jún. 24. 05:53
 18/32 anonim ***** válasza:

"Túl van misztifikálva ez az egész, ma már rengeteg mindent elfednek a nyelvek a matematikából."

Ez engem nagyon érdekelne, mégis, mit fednek el a nyelvek a matekból?

2017. jún. 24. 06:42
 19/32 anonim ***** válasza:

"Ez engem nagyon érdekelne, mégis, mit fednek el a nyelvek a matekból?"

Azt, hogy pl. most már nem kell hex dumpból nézegetni hibákat mint x évtizeddel ezelőtt. Programozni évtizedekkel ezelőtt fényévekkel nehezebb volt mint most, jelenleg ki van nyalva az ember segge hála égnek. Sokkal fejlettebb eszközök állnak rendelkezésre, hogy segítsék a programozót.

Sőt, még ha a feladat is megkíván valamilyen magas szintű matematikai tudást (ami egyáltalán nem olyan biztos, hogy elő fog fordulni), akkor is az esetek 99,9999999%-ában van rá ingyenes lib.

Tudom, hogy ezen az oldalon mindenki csak "kóder" és nem nagybetűs Programozó, ha nem repülőgép elhárító rakétákhoz ír vezérlő rendszert, de ez k..rvára nem a valóság, amit itt néhányan lehisztiznek minden ilyen kérdésnél.

2017. jún. 24. 11:06
 20/32 anonim ***** válasza:
50%
Ahhoz hogy autót vezess, nem kell ismerned a motor működését, de marha hasznos tud lenni. :)
2017. jún. 24. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!