Aki hülye matekból megtanulhat programozni?
Attól függ, melyik területhez.
Weboldal készítéséhez nem annyira, de egy szoftverhez, játékhoz már annál inkább, de főleg a logikus gondolkodásmód, nem csak a számolás :D
"az hogyan fog bonyolult gráfalgoritmusokat megtanulni, vagy nem elég hatékony algoritmusokat optimalizálni, ésatöbbi. "
Szerintem programozók milliói élik le úgy a szakmai életüket, hogy ilyennel sosem találkoznak. Te se csak magadból induljál ki.
"Aki hülye matekból megtanulhat programozni?"
Nem.
"Túl van misztifikálva ez az egész, ma már rengeteg mindent elfednek a nyelvek a matematikából."
Ez engem nagyon érdekelne, mégis, mit fednek el a nyelvek a matekból?
"Ez engem nagyon érdekelne, mégis, mit fednek el a nyelvek a matekból?"
Azt, hogy pl. most már nem kell hex dumpból nézegetni hibákat mint x évtizeddel ezelőtt. Programozni évtizedekkel ezelőtt fényévekkel nehezebb volt mint most, jelenleg ki van nyalva az ember segge hála égnek. Sokkal fejlettebb eszközök állnak rendelkezésre, hogy segítsék a programozót.
Sőt, még ha a feladat is megkíván valamilyen magas szintű matematikai tudást (ami egyáltalán nem olyan biztos, hogy elő fog fordulni), akkor is az esetek 99,9999999%-ában van rá ingyenes lib.
Tudom, hogy ezen az oldalon mindenki csak "kóder" és nem nagybetűs Programozó, ha nem repülőgép elhárító rakétákhoz ír vezérlő rendszert, de ez k..rvára nem a valóság, amit itt néhányan lehisztiznek minden ilyen kérdésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!