Aki hülye matekból megtanulhat programozni?
Az abszolút alapokhoz nem kell sok matek (~általános iskolai szintű) - egyfajta logikus gondolkodási képesség szükséges.
Uána már a szakterülete válogatja, hogy mennyi és milyen matematikai tudás kell. Egy szimpla weboldalhoz kevesebb matek, egy mesterséges intelligenciához vagy egy 3D játékhoz már több kell.
Megtanulhat. Túl van misztifikálva ez az egész, ma már rengeteg mindent elfednek a nyelvek a matematikából.
Ami inkább kell ahhoz, hogy egy elfogadható szinten elérjen valaki: logikai érzék, érdeklődés, türelem, kitartás.
Hát assembly-ben valószínűleg nem fog megtanulni.
A magas szintű nyelveket viszont elsajátíthatja jól. De azért alapvetően hátrányban lesz.
Meséljetek még, hogy aki diszkalkuliás, tehát akár alapműveletek is gondot okoznak neki, az hogyan fog bonyolult gráfalgoritmusokat megtanulni, vagy nem elég hatékony algoritmusokat optimalizálni, ésatöbbi.
Ne magatokból induljatok ki, a programozás nem ott áll meg, hogy kiechoztok valamit php-ban a képernyőre.
tusom, h. reménytelen, csak kérdeztem.
örülnék, ha nem lennék totál hülye hozzá.
a programozás jó szakma, szívesen megtanulnám, de hát nincs eszem hozzá.
Hogy az adott területhez milyen jellegű tudás kell még mindig a programozási terület jellege adja meg, mintha azt mondanád hogy az építőiparban kizárólag markolókezelőként lehet elhelyezkedni. Független fejlesztő vagyok lassan 8 éve, általában egyedül dolgozok ~ a feladatok túlnyomó részét én végzem, ennek ellenére jó ha 15-20% amihez matekra van szükségem, komoly matekra meg bőven 1% alatt, az is inkább ha csak a poén kedvéért csinálok valamit. Rajta, magyarázd meg, hogy miért van teljesen másképp.
Plusz ez a "mesélj még" magyarul egyáltalán nem működik, ha már annyi eszed nincs hogy magadtól kitalálj valami vicceset legalább normális helyről nyúld a "humorod".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!