Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Külföldön Németországba vagy...

Külföldön Németországba vagy Angliába mennyire elvárás egy multi programozó cégnél a diploma?

Figyelt kérdés

Most jelenleg 2 év munkatapasztalatom van backend fejlesztőként C#-ban programozok egy kisebb cégnél.

Persze emellett még SQL-hez is értek, meg frontend-en sem tudnának eladni, de ott azért annyira nem vagyok otthon.

Viszont 1-2 év múlva szeretnénk külföldre menni a barátnőmmel, de nincs programozói végzettségem, de gyakorlatilag már most is megcsinálok bármilyen task-ot amit kapok. Illetve magabiztosnak érzem magam a területemen. Van így esélyem elhelyezkedni akár nagyobb cégeknél is?

2017. máj. 27. 22:50
1 2 3 4
 1/36 anonim válasza:
9%
Mindegy végül is, külföldön nem fognak alkalmazni a magyar diplomáddal, hiszen minek fizessenek egy külföldinek ha van olyan állampolgáruk aki megcsinálja?
2017. máj. 27. 22:56
 2/36 anonim ***** válasza:
Van esélyed, ha nagyon jó vagy szakmailag, akkor szerintem nem jelent problémát.
2017. máj. 27. 23:09
 3/36 A kérdező kommentje:
Második, te biztos, hogy azt csinálod, ha ennyire optimista vagy :D
2017. máj. 27. 23:16
 4/36 anonim ***** válasza:

Pont, hogy a programozók azok (akik megfelelő tudással), szinte bármelyik országba vállalhatnak munkát.

Pl:USÁ-ba a kiadható H1B munkavízumok nagyrésze is rájuk megy el.

Amúgy szerintem ha még 1-2 év tapasztalatot, és pár frankó referenciát még összeszedsz, akkor lehet esélyed.

2017. máj. 28. 08:26
 5/36 anonim ***** válasza:
22%

Felejtsd el, a cégek többsége szóba sem áll majd veled.

Te csak azt hiszed, hogy tudsz programozni. A valós feladatok zömét nem hogy nem volnál képes megoldani, hanem sok esetben még megérteni is nehezedre esne.

Nem bántásképpen mondom ezt, hanem mert ez a valóság.

2017. máj. 28. 16:14
 6/36 anonim ***** válasza:
100%

Simán el tudnál helyezkedni. A munka hírdetések nagyrészénél egy bachelor's degree-t kérnek vagy egy egyetemi program elvégzéséhez kellő időtartamon át tartó munka tapasztalatot, de ennek sok helyen a 2 év is megfelel.

Már 2 éve dolgozol plusz még 1-2 éven át tervezed, hogy magyarországon folytatod a munkahelyeden. 3-4 év tapasztalattal könnyen fogsz munkát találni.

5# Hogy mersz ilyet állítani? A programozók legalább felének nincs CS (computer Science)-hez köthető diplomája. Ha nem hiszel nekem akkor keress rá a googleön (pár helyen 2/3 írtnak ami még durvább). A programozó nem attól lesz jó programozó mert egyetemre jár.... Ha tényleg érdekel a téma és nem hiszel nekem, akkor keress rá az interneten angolul és hallgasd meg nállam sokkal okosabb és sikeresebb emberek véleményét mint pl.: Elon Musk, Steve Wozniak, Mark Zuckerberg, John Sonmez stb..

2017. máj. 30. 02:17
 7/36 anonim ***** válasza:
58%

"A programozók legalább felének nincs CS (computer Science)-hez köthető diplomája."

De legalább diplomája (többségüknek) van.

"A programozó nem attól lesz jó programozó mert egyetemre jár.."

De attól meg pláne nem, hogy még egyetemre SEM jár. Az amiről te beszélsz, nem a programozói készség, hanem mindössze a tehetség. A készséghez már kell az egyetem. Az egyetemhez meg a tehetség.

Elon Musk két diplomával bír, Steve Woz szintén lediplomázott. Igaz, utóbbi csak később, de hosszú időn át célspecifikus előtanulmányokat végzett, ráadásul olyan speckó helyeken mint pl a Hewlett Packard, vagy az Atari.

Nem véletlen, hogy az Apple I-et a HP-nek kínálta fel.

2017. máj. 30. 02:45
 8/36 anonim ***** válasza:
55%

7# Felsoroltam néhány sikeres embert akik nem foglalkoznak a diplomákkal az IT világában vagy értelmetlennek tartják. Nem azt mondtam, hogy nekik nincs diplomájuk... Látom túl lusta voltál utána nézni vagy rossz vagy szövegértelmezésből.

Pl.: itt van Elon Musk: https://www.youtube.com/watch?v=vqcdF1oWaD0

A programozás nem olyan mint a jog... Itt nem az a kérdés, hogy jártál-e egyetemre hanem az, hogy eltudod-e végezni a feladatot és mindezt alá tudod-e támasztani valamivel.

7# : "De attól meg pláne nem, hogy még egyetemre SEM jár. Az amiről te beszélsz, nem a programozói készség, hanem mindössze a tehetség. A készséghez már kell az egyetem. Az egyetemhez meg a tehetség. "

Nem... Ha nem tudsz dokumentációt olvasni, célirányosan keresni a googleön, jól angolul beszélni és nincs meg benned az akarat, hogy napi több órát rá szánj a programozásra akkor teljesen mindegy hogy jársz-e egyetemre... Ez nem tehetség, ez az alapkövetelmény, hogy programozónak nevezd magad.

Csak a neves egyetemek számítanak (mint pl.: Stanford, MIT, Harvard) és azok is csak az első pár éveben, de 5 év tapasztalak után már teljesen mindegy, mert az addigi munka alapján fogják az embert értékelni a potenciális cégek.

(Nem pont ezt, de egy hasonló dolgok is megfogalmazott Elon Musk a videóban. Ha érdekel még tudok küldeni referenciát ami bővebben foglalkozik a témával ha túl lusta lennél utána nézni)

Ebben az esetben a kérdező 3-4 év munka tapasztalattal fog rendelkezni mire elhagyja az országot... Neki az egyetem hiánya semmiben sem fogja akadályozni ha tényleg jól tud programozni.

7# Nem véletlenűl 43% ban helyesek a válaszaid... Vagy trollkodsz vagy egyátalán nem értesz a témákhoz amikben kommentelsz.... Inkább maradj csendben.

2017. máj. 30. 05:26
 9/36 anonim ***** válasza:
32%

"Nem... Ha nem tudsz dokumentációt olvasni, célirányosan keresni a googleön, jól angolul beszélni és nincs meg benned az akarat, hogy napi több órát rá szánj a programozásra akkor teljesen mindegy hogy jársz-e egyetemre."

Hát, nem annyira, mivel az egyetem elvégzése nem úgy megy, hogy egy idő elteltével a kezedbe nyomják a nevedre kiállított diplomát és megköszönik hogy végigseggeltél x félévet náluk, hanem tanulsz, tanulsz és tanulsz, majd vizsgázol, vizsgázol, vizsgázol, már ha sikerül. Ha netán igen, akkor nem csak tanultál hanem már tudsz is. És ezért a tudásért fizetnek a való világban, nem azért, hogy benned mekkora akarat van. Na meg, a multik különösen háklisak a képesítés meglétére.

Azt ne képzeld el, hogy xy odamegy a multihoz és elvakkantja magát, hogy ő bizony tud programozni és már tolják is elé a szerződést. Ha nem képes papírral igazolni, hogy ért ahhoz, képesítve van arra, amit elvárnak tőle, akkor ott már interjú sem lesz, nem hogy munkaszerződés.

"A programozás nem olyan mint a jog... Itt nem az a kérdés, hogy jártál-e egyetemre hanem az, hogy eltudod-e végezni a feladatot"

De, a programozás olyan, mint a jog. Mindkét esetben meg kell szerezni azt a speciális tudást, ismeretanyagot és készséget, ami a munka elvégzéséhez elengedhetetlenül szükséges. Ha ez több év tanulás után megvan, akkor ezt igazolják egy okirattal, amelynek diploma a neve. Ezt követően lesz valakiből egy igéretes kezdő,. aztán a munkaerőpiacon, juniorként lesz lehetősége bizonyítani és tapasztalatot szerezni, érdemesülni. Ismétlem, a munkaerőpiacon, valódi komoly fejlesztésekben, komolyy pénzért, nem a fasirt és társa Bt-nél, vagy a sz.rér-h.gyér Kft-nél harmadosztályú weblapok farigcsálásával némi apróhoz hozzájutni.

"Nem véletlenűl 43% ban helyesek a válaszaid... Vagy trollkodsz vagy egyátalán nem értesz a témákhoz amikben kommentelsz."

LOL. Az mondjuk eszedbe jutott már, hogy netán a pontozók értenek a szükségesnél kevésbé ahhoz, amit pontoznak?

Nagyon sekélyes, óvodás szemlélettel bírsz te még.

2017. máj. 30. 05:52
 10/36 anonim ***** válasza:
52%

"A bloggerRobert Pogsonhasonló nézeteket vall: „Egy programot anélkül is meg tud írni valaki, hogy közben elhagyná az alagsorát“ – kezdi Pogson, habár „egy rangos egyetemen szerzett diploma többet ad annál, hogy valaki használható programot tud írni. Egy diplomás az alapoktól a jelenlegi trendekig otthon van az informatikában, és személyesen találkozott már a terület ismert és elismert szakembereivel is.“

Az egyetemi képzéseken „meg kell felelni bizonyos elvárásoknak egyes kötelező kurzusokon és keresztképzéseken, például a matematika vagy a természettudományok terén“ – tette hozzá.

Egy csomó fantasztikus dolgot tanultam

„Ez persze eléggé változó, előfordulhat az is, hogy egy egyetem tanterve elavult, a professzorok pedig régimódiak, "kövületek" a kortárs trendekhez képest“ – ismeri el Pogson. Azonban „aki önmagát képzi, ugyanúgy sikeres lehet az általa választott területen, főleg akkor, ha önálló vállalkozásba fog és később akár vezetői pozíciót tölt be saját cégénél."

Mégis az a helyzet, hogy „a papír a szakértelem kézzel fogható bizonyítéka“, mondja Pogson. „Egy olyan fejlesztő, aki egy még ismeretlen programon dolgozik az alagsorában, sose fogja megkapni egy diplomás állását.“

„Bár diplomásként megéltem karrierem során jót és rosszat, sose bántam meg, hogy elvégeztem az egyetemet“ – vallja be. „Életem legszebb évei voltak azok. Rengeteg kiváló emberrel találkoztam és egy csomó fantasztikus dolgot tanultam, csináltam. Úgy érzem, jobb és több lettem, megtanultam bonyolult problémákat pillanatok alatt megoldani és gyorsan elsajátítani az új technológiai eszközök használatát.“"

A teljes cikk itt:

[link]

2017. máj. 30. 06:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!