Programozói állást geoinformatikai diplomával is kaphatok? Mennyire kötelező programozói állások betöltéséhez a programozói diploma? A tudás a fontos vagy a papír?
Szerintem cége válogatja. Rengetegen dolgoznak már diploma előtt is. Én azt mondom, próba szerencse: ha tudsz, ne félj. Mutass referenciát, és majd állásinterjún megmutatod mit tudsz.
"És mi van akkor, ha valakinek van programozói diplomája és nincs mögötte tudás?"
Hát azt két lábbal rúgják ki állásinterjúról. Kivéve ha a főnök barátja.
"A tudás a fontos vagy a papír?"
Van aki szerint a tudás, van aki szerint a papír.
Azért amit példát felhoztál szerintem elég szélsőséges. Ha valakinek olyan jó esze van a programozáshoz hogy másoknak leesik a válla, akkor miért nem sikerült leérettségizni?
Üdv
Első, harmadik vagyok!
"Ha valakinek olyan jó esze van a programozáshoz hogy másoknak leesik a válla, akkor miért nem sikerült leérettségizni?"
Például mert cukrásznak tanult és hobbi szinten kezdett programozni mint az én barátom és esze ágában nincs érettségizni :D
Üdv.
Szerintem a következő a helyzet :
A kisebb cégeknél (bt, kft) nem annyira számit a papir, itt inkább a tudás számit.
A nagyobaknál viszint kötelező a papir, mivel itt beosztásokhoz hozzá van rendelve a szakmai szint (ami papirral jár - Meg van határozva, hogy pl. a rendszergazdai állás betöltéséhez milyen iskolai végzetség kell - szakmai egyetem, nyelvtudás, stb,stb.)
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!