Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A Programozáshoz minek kell...

A Programozáshoz minek kell "magaszintű" matematika? Én már programoztam közép szinten, de nem jöttem rá hogy minek kell. :/

Figyelt kérdés

2017. márc. 5. 23:35
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
0%

"De nézzünk csak meg egy PC-re írt játékprogramot. Csomó olyan van, ami egy 10 évvel ezelőtti grafikát nyújtja (ez még nem hiba, a "retró" hangulatért), de közben meg egy mai átlag gépen is éppen csak elfut. Ez általában annak köszönhető, hogy a program nincs megírva normálisan, pár hónap alatt elkészül így egy teljes játék. "

Vagy mondjuk annak, hogy nem feltétlenül csak a grafikai megjelenítés igényelhet erősebb hardvert? Ez egy nagyon hülye példa volt. Ott vannak a Paradox Interactive játékai, grafikailag nullák, de annyi mindent számol a háttérben a játék, hogy bizony egy normális futáshoz nem elég egy ezer éves PC. És nem azért, mert sz..rul van optimalizálva, de ezt most nem állok neki magyarázni, ha nem ismered a játékaikat.

2017. márc. 18. 22:05
 42/44 anonim ***** válasza:
Ki beszélt a Paradox Interactive-ról? Dehogy volt hülye példa, te próbálod annak beállítani, azzal hogy felhozol egy olyan játékgyártót, aki kivétel. Amit írtam nem a kivételekre vonatkozik, hanem a nagy általánosságra.
2017. márc. 18. 22:49
 43/44 anonim ***** válasza:

# 39/42 Időpont tegnap 15:54

Akkor magyar nyelvtan kezdőknek:

Kérdőmondat ott nincs. Még utalás sincs kérdő hangsúlyra. Tettél egy ténymegállapítást, hogy a kódod műveletigényéhez elég a négy alapművelet. Mivel ezzel a specifikus kóddal kapcsolatban ez valóban így van, nem szálltam vele vitába, mert minek?

A szar pedig nem csak minőségjelző lehet (hiszen ahhoz tudni kéne milyen környezetben, "hánykilences", milyen feladatot old meg a kód), hanem bonyolultsági. A "Hello World" is egy faék egyszerűségű szar, nem példálózunk vele, hogy "Hah, én tudok olyan programot írni aminek 1 ezredmásodperc kell a futáshoz".

Amit leírtál kód az konstans. Innentől kezdve értelmetlen példaként felhozni, hiszen a legtöbb algoritmus nem konstans idejű, és bizony, egy adott adathalmazra lehet egy általános esetben lassabb algoritmus a gyorsabb. Itt válik el a kódoló a szoftverfejlesztőtől.

2017. márc. 19. 09:37
 44/44 anonim ***** válasza:
Nekem is közé szintem van matematikából. Autodidakta módon tanulom az integrálszámítást, és szerintem hasznos. Ezeket mind be tudod építeni az algoritmusokba amiket csinálsz. A matematika komolyabb ismerete jobb megoldást adhat egy adott problémára. De szerintem lesőbb logika kell.
2017. jún. 7. 12:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!