A Programozáshoz minek kell "magaszintű" matematika? Én már programoztam közép szinten, de nem jöttem rá hogy minek kell. :/
Az attól függ, hogy milyen programot készítel. Legtöbbször elég az alap matematikai müveletek, de vannak olyan programok, amelyeknél bonyolultabb képletek is kellenek.
Például, ha 3D játékot készítel, akkor érdemes tudni a vektorszámolásokat, mátrix számolásokat, fizikai törvények képleteit, stb.
Nem kell. Nekem az egyetemen is alig volt matek, de a munkámhoz az sem kellett soha. Még trigonometria is ritkán, az pedig nagyon alapszint. Inkább logika kellett.
Persze egyes területeken több kell.
Nem tudom, neked mi a középszint, illetve a magasszint. A magasszintű matek matematikus szakon kezdődik, matek tagozatos gimibe jártam, na az nagyon alap matek volt... De programozáshoz még deriválás és integrálszámítás sem kellett, de még a Cauchy-Schwarz-Bunyakovszkij-egyenlőtlenség sem (vagy hogy írják, valami 25 éve használtam utoljára).
"Én már programoztam közép szinten, de nem jöttem rá hogy minek kell. :/"
Akkor te még nem programoztál középszinten soha.
A legtöbb programozónak nem kell, már az érettségi követelményeknek megfelelő tudás is sok. A programozási nyelv vagy különböző könyvtárak mindent készwn adnak.
Viszont vannak olyan innovatív területek, ahol elengedhetetlen. Machine learning, 3D, meg a legtöbb rendszer, amit a mezei programozó készen kap, csak nem lát a mélyére - na ahhoz kell matek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!