Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egyszer betépve keztem el...

Tomi 11 kérdése:

Egyszer betépve keztem el ezen gondolkodni ugyhogy lehet hogy teljesen hülyeség?

Figyelt kérdés
Ha irunk egy olyan programot ami mondjuk 500x500 területet pixelekel tölt ki minden lehetséges variácioban és szinben és lementi akkor lesz egy 500x500 as képünk minden dologrol a világon ami megtörtént vagy megfog történni?

#programozás #betépvegondolkodás
2016. dec. 11. 21:17
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Ehhez nem kell betépve lenni.

18 évvel ezelőtt egyik évfolyamtársam vetette fel ezt az ötletet, azóta is vissza-visszagondolok rá. ...és éppen az elmúlt napokban gondolkodtam ezen újra... :-)

Ő videózással foglalkozott akkor, így tehát a kérdés leegyszerűsítve annyi, hogy egy TV készüléken hány különböző képet tudunk megjeleníteni. Nos ez függ a felbontástól, meg a színmélységtől.

Még ha az értelmetlen képeket ki is szűrnénk, akkor is van pár darab variáció... :-)

ha csak egy 2x2-es képernyőnk van, amin csak 256 különböző színt tudunk megjeleníteni, az azt jelenti, hogy 4294967296 különböző "képünk" lesz. (mert a képernyő 4 helyére egyenként 256 szín közül választhatunk)

Végülis ha a neuron-elven működő számítógépek divatbajönnek, és már meglesz a sakk-játék játékfája is... ...és a 90-es lottó sem okoz már nagy katarzist, be lehet majd vezetni a "képkitalálósdit"... :-)

2016. dec. 12. 20:48
 22/35 anonim ***** válasza:
Minek írkál ez a barom még mindig ide?
2016. dec. 12. 21:03
 23/35 tabaki ***** válasza:

#22:

Miféle együgyű kérdés ez, éppen ennek a diskurzusnak a közepén? Generáld csak le a GYK összes lehetséges válaszadójának nevét... Na ugye, hogy köztük van?

2016. dec. 12. 22:53
 24/35 anonim ***** válasza:

@SimkoL

Igazad van.

És #14-ben is hülyeséget írtam, mert pont hogy azt látnánk, hogy minden valaha élt és a jövőben létező ember megöli Kennedyt...

2016. dec. 13. 08:12
 25/35 anonim ***** válasza:

Kicsoda?

Tomi?

2016. dec. 13. 08:13
 26/35 tabaki ***** válasza:

#24:

És nemcsak Kennedyt. Mindenkit.

2016. dec. 13. 10:38
 27/35 _Jessy_ ***** válasza:

#24 Igen, valóban lennének olyan képek, de köztük lenne a helyes megoldás is, attól függetlenül, hogy nem tudod eldönteni, melyik az.

A kérdésre a válasz pedig igen. A megoldás ezt eredményezné még ha nem is kivitelezhető a feladat.

2016. dec. 14. 09:25
 28/35 tabaki ***** válasza:
100%

Hát, azért engem csak nem hagyott békén ez a kérdés. A Kérdező által elképzelt formában ez megvalósíthatatlanul sok lehetőséget jelent, de sokkal szűkebb korlátok között, például 8×8 pixelen, csak két színnel már igenis előállítható minden így ábrázolható kép -- ez a puritán megoldás mindössze 18446744073709551616 lehetséges ábrát jelent. Írtam egy programot, amellyel ezt a tartományt végig lehet járni. Az első két képen látszik, hogy a sorozat elején túl nagy izgalmak nem várhatók, de valamivel odább már lehet érdekességeket találni, ezekből is mutatok be néhányat. A képekről leolvasható, hogy az adott ábra a sorozatnak hányadik eleme, szürkében pedig az előző és következő két variáció látható, amelyek még és már eltérnek a „tökéletestől”:

[link]

2016. dec. 15. 02:48
 29/35 tabaki ***** válasza:

Még tovább szűkítve a lehetőségeket, egy 4×4 pixeles képen már csak 65536 lehetőség marad:

https://www.youtube.com/watch?v=QhD6fVSO3uo

Ha letöltöd a videót, lehet benne keresgélni szabályos mintákat:

[link]

(a fájlnevek a képkocka számát jelentik)

2016. dec. 17. 02:24
 30/35 tabaki ***** válasza:

Úgy tűnik, Tomi 11 mostanában áttért a józanabb életre, a gondolkodásnak legalábbis nem adta újabb jelét, de búcsúzóul még egy kis izé.

3×3 képponttal csak 512 variáció, ez már emberi tempóban sem túl hosszú, így talán jobban követhető:

[link]

2016. dec. 19. 19:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!