Egyszer betépve keztem el ezen gondolkodni ugyhogy lehet
hogy teljesen hülyeség?
Figyelt kérdés
Ha irunk egy olyan programot ami mondjuk 500x500 területet pixelekel tölt ki minden lehetséges variácioban és szinben és lementi akkor lesz egy 500x500 as képünk minden dologrol a világon ami megtörtént vagy megfog történni?
Jó, akkor én nekiállok legenerálni a képeket, majd szólok, ha meg lesz Scarlett Johansson vagy Jessica Alba mesztelenül... :D
2016. dec. 12. 11:59
12/35 tabaki válasza:
Mindig csak az unalmas számok, technikai részletek... A dolog felbecsülhetetlen erényeivel meg nem foglalkozik senki. Gondold csak el, ha legenerálod a készletet, ugyanúgy megtalálod benne Pajti kutya első velőscsontját, mint Toldi Miklóst bohócsipkában. A Photoshopnak befellegzett: Nincs többé háttércsere, mellnagyobbítás, fogfehérítés, csak ki kell választanod a megfelelő képet a kollekcióból. A dolog harcászati jelentősége sem közömbös, hiszen meglesz bármely ellenség fegyvereinek, hadmozdulatainak stb. teljes dokumentációja, tetszés szerinti nagyításban -- legfeljebb 500×500 pixeles képekből kell összerakni, de azt már Painttel is megcsinálja akármelyik hazafi.
2016. dec. 12. 12:30
13/35 tabaki válasza:
@winsxs:
Bocs, most látom, hogy legalább te a tettek mezejére léptél közben. A csajos képeket feltétlenül küldd el nekem is, de ami húsz évvel idősebb korukban ábrázolja őket, már nem olyan fontos...
2016. dec. 12. 12:35
14/35 anonim válasza:
Bizony, és végre megtudjuk, ki ölte meg John F. Kennedy-t.
2016. dec. 12. 12:50
15/35 SimkoL válasza:
@winsxs: Itt az ismétléses variáció játszik - lásd mint a totó szelvény - ezért 16777216 ^ 250000
2016. dec. 12. 12:58
16/35 tabaki válasza:
Ami eddig eszembe se jutott: A képeket videóba is lehet ám fűzni, nem kell letorrentezned a filmeket, sőt, a saját szájad íze szerint rendezheted át őket. Kár, hogy Kérdező nem találta fel ugyanezt hangokra is, mert akkor a szinkron is meg lenne oldva.
2016. dec. 12. 13:08
17/35 anonim válasza:
@SimkoL
Én úgy számoltam, hogy az ismétléseket már run-time kiszűrjük, de amúgy teljesen igazad van!
2016. dec. 12. 14:18
18/35 anonim válasza:
Nem csak képben kell gondolkozni, simán fájlokat kell generálni:
Írni kell egy programot, aminek bemeneti paramétereként megadod a fájl méretét, majd a program elkészíti ennek a fájl tartalmának az összes kombinációját. Igazából ezt a kis progit meg lehet írni pár sorban, szinte bármilyen nyelven.
És akkor meglesz a világ összes valaha készült és valaha elkészülő, sőt még az egyébként soha el nem készülő szövege, könyve, térképe, fényképe, videója, zenéje stb.
Érdekes elgondolás :) :) :)
2016. dec. 12. 15:06
19/35 anonim válasza:
@winsxs
Úgy sejtem nem vagy tisztában mit jelent ez esetben az ismétlés. Ismétlődés nélküli variációról beszélünk ha egy színt csak egyszer választhatsz ki:
Hány olyan 24 bitmélységű 500x500 felbontású kép generálható, aminek minden színe különbözik?
(256^3)!/(256^3-500^2)!
Ami nekünk kell az az ismétlődéses, azaz egy színt többször is kiválaszthatunk. Az első pixel is 256^3 különböző árnyalatot vehet föl, a második pixel is, a harmadik is, stb.. Ezek függetlenek egymástól, össze lehet szorozni őket:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!