Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Igaz az, hogy a programozók...

Igaz az, hogy a programozók többségének a legnagyobb hibája, hogy nem képesek rendszerben gondolkodni?

Figyelt kérdés

...és csak egy kis szeletét látják mindig a munkának, nem gondolják át a teljes struktúrát.

Sokaktól hallom. Igaz ez?

2015. jan. 6. 12:47
 1/4 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
20%
Terminátor agyúak az igazi qroqrarnoz6k
2015. jan. 6. 12:53
 2/4 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%
Kérdésböl >rendszerben< -t ved ki, ugy sokal joban hangzik
2015. jan. 6. 12:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, milyen rendszerre gondolsz pontosan, de kicsit is nagyobb fejlesztéseknél a fejlesztők csak a saját komponenseik működésével vannak tisztában, és ez elég is, amennyiben az alkalmazott interfészek pontosan definiálva és dokumentálva vannak.

A "nem képesek rendszerben gondolkodni" egyébként picit mást jelent, és az valóban problémát jelentene.

2015. jan. 6. 22:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Van olyan, hogy "rendszerszemlélet". Ezt van ahol tanítják is, pl. analízis, szintézis, fekete doboz, szürke doboz fogalmai. Egy szoftverfejlesztőnek vagy programozónak (vagy mérnöknek) kellene ismerni ezeket, és szerintem legtöbbjük ismeri is.

Volt egy kollégám, aki nem volt képes befejezni a főiskolát, ő hiányában volt ezeknek (is), vele, bár programozni jól tudott, egyszerűen nem tudtam az egyes fejlesztési lépéseknél megértetni magam, de lehet, hogy "csak" ún. részképesség zavara volt, és ezért nem ment neki a főiskola sem.

2017. jan. 12. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!