Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen nyelven programozták a...

Milyen nyelven programozták a World of Warcraft-ot?

Figyelt kérdés

#nyelv #szoftver #programozás #program #world. warcraft. játék
2016. nov. 10. 16:59
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:

1. Új mmorpgt akarok csinálni. Lényeg hogy működjön.

2. Csak a c-hez értek.

3. Nem privát szervert akarok csinálni.

4. Nekem nincs olyan hogy túl nagy feladat vagy ugyse értek hozzá.

5. Nem tudok még fejlesztői környezetet választani. Mik vannak? Linux. Az nekem túl lassú.

6. Sose adok ki olyan játékot ami bugos.

7. Nem a tartalom érdekel meg a plusz effektek meg hogy első látásra meg vegyék. A grafika részletességge sem érdekel. Legyen fejleszthető a későbbiekben új verzió formájában de nem ezért legyen AAA csak az alapjatek legyen megfelelő és nem unalmas\lejárt. Nem kell kasszasiker legyen vagy 10 csillagot kapjon a kritikusoktól (jól jön de ez is huszadrangú).

2017. febr. 18. 15:04
 42/51 anonim ***** válasza:

"5. Nem tudok még fejlesztői környezetet választani. Mik vannak? Linux. Az nekem túl lassú. "

A Linux nem egy fejlesztői környezet, hanem egy operációs rendszer (illetve általában annak értik).

2017. febr. 18. 23:11
 43/51 A kérdező kommentje:
És amivel Linuxon programot lehet írni?
2017. febr. 20. 09:21
 44/51 anonim ***** válasza:
Baromi sok nyelvvel tudsz Linuxon programozni. De a Linux az még mindig egy kernel (vagy szövegkörnyezettől függően k..rva sok oprendszer), nem egy fejlesztőeszköz.
2017. febr. 20. 12:24
 45/51 A kérdező kommentje:
Akkor mivel programozzak?
2017. ápr. 13. 21:51
 46/51 anonim ***** válasza:
A kezeddel.
2017. ápr. 13. 22:07
 47/51 A kérdező kommentje:
De csak Linuxon tudok?
2017. ápr. 13. 22:15
 48/51 anonim ***** válasza:

Nem, nem csak Linuxon. Minden jelentős operációs rendszerre elérhetők fejlesztőeszközök. Guglizz szépen magadnak egy "Programozás kezdőknek" anyagot és kezdd el tanulni, ahelyett hogy ilyen, leginkább értelmetlen kérdésekkel vesztegeted az idődet.

Nyugodtan keresgélj körbe az itt megtalálható 45000 darab "Hogyan kezdjem el a programozást?" kérdés között is.

Feltételezem, hogy Windowsod van. A .NET frameworkkel alapjáraton jön egy C# compiler (C:\Windows\Microsoft.NET\Framework[64]\[verziószám]\csc.exe), de ezzel ilyen lábbalhajtósan nem érdemes vergődni. Leszedhetsz egy Visual Studio Express-t és dolgozhatsz azzal, számos nyelvhez használatos. Szvsz az Eclipse jobb*, de az elsősorban Java nyelvhez használatos (van azért C++ core is hozzá).

*Kényelmesebb, szerethetőbb, teljesen szubjektíven (ezért is tettem hozzá, hogy szvsz), úgyhogy kérném a felesleges vita mellőzését.

2017. ápr. 14. 12:53
 49/51 A kérdező kommentje:
Jajj, a compiler: hogy rohadna meg!
2017. ápr. 14. 14:09
 50/51 A kérdező kommentje:
Jártam már egyetemre csak az volt a benyomásom, hogy külön prog.nyelv van a játékprogramokra és külön más programokra és egyetemen csak azt tanítják. Ezért csodálkoztam azon, hogy mindegyik nyelv jó mindenre.
2017. szept. 26. 14:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!