Milyen nyelven programozták a World of Warcraft-ot?
Miért ne lehetne ezt Warcraft World Editorban megvalósítani?
Unity-val már foglalkoztam, de nem jutottam semmire.
Azért kérdeztem eleve a kérdést, mert nem tudom, hogy lesz egy 8 soros c programból egy RTS vagy RPG játék (vagy csak egy Pong, Mario, Sonic, Tetris, Snake játék).
Kérdező, hány éves vagy?
Mi a frászkarikát nem értesz ezeken:
- Egy játékot (még az egyszerűbbeket is) több ember írja, több programnyelven és nem ért mindenki mindenkihez. Egy Wow szintű játékon szerintem programozókkal, adatbázis szakértőkkel, grafikusokkal, üzemeltetőkkel, mindennel együtt szerintem több EZER ember dolgozik. Csak programozóból is százas nagyságrend.
- Még egy normálisan működő, igényes mod-ot is egy már létező játékra általában tucatnyi hozzáértő ember csinál akár ÉVEKIG.
Hiába szövögeted itt a terveidet, a nagy büdös semmi se lesz belőle. Hát egy normálisan működő aknakereső megírása is hatalmas feladat lenne neked több hónap tanulás után is.
Nem értem a hozzáállásodat. Értem, amit írsz. Én most gyakorlok. Még mindig nem tudom miért ne tudnám megcsinálni. Már láttam ilyeneket Warcraft 3-ban, akkor én is megtudom csinálni.
Ha azt írod, hogy "Márpedig nehéz." azzal nem érsz el semmit.
Nem tegnap kezdtem el hozzá. Nem meguntam a WoW-ot és elkezdtem modot csinálni. Csinálom olyan 10 éve, a modot meg egy egész éve, így legjobban ehhez értek és ha programozásról van szó Nekem ez a viszonyítási pont.
"Nem értem a hozzáállásodat. Értem, amit írsz. Én most gyakorlok. Még mindig nem tudom miért ne tudnám megcsinálni. Már láttam ilyeneket Warcraft 3-ban, akkor én is megtudom csinálni. "
Fogd már fel, hogy modot csinálni és programozni nagyon távolról sem ugyan az. Nem azt mondom, hogy lehetetlen, hanem értelmetlen egyedül nekiállni. 20 év múlva "kész" lennél és lenne egy teljesen játszhatatlan bughalmazod, ami felett már rég eljárt az idő és a kutyát se érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!