Tudnátok segíteni egy kezdőnek pár dologban? (C#)
Tudnátok segíteni ezekben?:
1. Ha egy Windows Form Application project-ben a form-ra lerakok egy label-t, hogyan állíthatom be, hogy átlátszó háttere legyen?
2. Miért nem enged ikont berakni? Készítek egy 64X64-es képet, 24 bites bitképpen elmentem, mint .ico, de nem engedi berakni. ezt írja ki:
3. Szeretnék egy többirányú elágazást készíteni.
A tankönyvben a példa:
int jegy = int.Parse(jegyTxt.Text);
switch (jegy)
{
case 1:
eredmenyLbl.Text = "elégtelen";
break;
case 2:
eredmenyLbl.Text = "elégséges";
break;
case 3:
eredmenyLbl.Text = "közepes";
break;
és így tovább a jelesig...
De mi van akkor, ha én nem csak egy számot akarok megadni, hanem egy képletet. Például, ha szam1 (változó) nagyobb, mint 30, akkor amit kiírjon legyen alma (ez csak egy példa).
Próbáltam ilyeneket, hogy
case (int1 > 3)
de nem váltak be :(
Előre is köszi minden segítséget! :)
1. A properties editorban a Background környékén kell lenni None vagy Transparent opciónak.
2. Csak ".ico"-t írtál a végére, vagy ICO formátumban is mentetted? Ha előbbi, akkor ott rontottad el.
3. Switch-et konkrét értékekre használunk, esetleg intervallumokra. Használj if-et.
1. Jobbklikk -> Properties
2. Az ICO nem átnevezett bitkép, csinálj valódi ICO fájlt
3. if-else
Rendben köszönöm a válaszokat.
Az elsőt végül a transparent-es módszerrel sikerült megoldani, mert a properties-nél nem volt ilyen opció.
Az ikonnál a .ICO beírása után a fájl a windows szerint valóban ico fájl volt, de a a paint-nál nem is volt ilyen opció. (gimpnél sem)
Akkor a hármast megpróbálom if-el.
Még egyszer köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!