Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik nyelvet ajánlanátok...

Melyik nyelvet ajánlanátok egy teljesen kezdőnek, emelt érettségire?

Figyelt kérdés
Programtervező informatikus szakra szeretnék tovább menni,azonban a jelenlegi iskolámban nincs erre tanulási lehetőségem.Melyik nyelvet ajánlanátok informatika érettségihez,egy olyan embernek,aki nem programozott még szinte soha.Esetleg van valami könyv amit érdemes megvenni?
2014. okt. 1. 20:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
54%
Python-t - kezdésnek jó. Nem árt angolul tudni, mert magyarul nagyon rosszak az átkeresztelések. Mondjuk egyből választanod kell a Python 2 és a 3 közül, és akkor a 3-ast.
2014. okt. 1. 20:30
 2/14 A kérdező kommentje:
Az angolom ötös,csak a nyelvvel nem vagyok tisztában,sokan a C-t ajánlották,mert hogy azt használják sok helyen
2014. okt. 1. 20:35
 3/14 anonim ***** válasza:
54%
Első nyelvnek nehéz a C. Nem lehetetlen, csak könnyebb a Python. Utána jobb a C, persze másodiknak a Python is könnyebb.
2014. okt. 1. 20:49
 4/14 anonim ***** válasza:
62%

C-nek semmi ertelme, akkor mar inkabb C++

De szerintem kezdesnek c#. Eleg baratsagos nyelv konnyen tanulhato

2014. okt. 1. 20:59
 5/14 anonim ***** válasza:
67%

"sokan a C-t ajánlották,mert hogy azt használják sok helyen"

Ez így kb. egyik tagmondat se jó. Az lehet, hogy én is ajánlanám a C-t, de semmiképp se ezért..

Amúgy meg a python jó, kényelmesen meglehet vele a maxpont, ha most tavasszal mész. C-vel ráérsz ismerkedni (egyetemen lesz is).

2014. okt. 1. 21:01
 6/14 uno20001 ***** válasza:
67%
Egyértelmű, Python.
2014. okt. 1. 21:09
 7/14 A kérdező kommentje:
Rendben,köszönöm mindenkinek a segítséget!
2014. okt. 1. 21:17
 8/14 anonim ***** válasza:
28%
Bullsh*t. Szedd elő a Visual Basicet, azt fogod megtanulni a legkönnyebben. Két hét alatt el tudod sajátítani az alapokat és nagyjából egy-két hónap gyakorlás után felkészült leszel az emeltszintű érettségire. Alapból érettségin benne van a Visual Studio csomagban is.
2014. okt. 2. 00:19
 9/14 anonim ***** válasza:
A lepontozónak üzenem, hogy én annyi idő alatt készültem fel Visual Basicből és akkora info ötöst csináltam emeltszintű érettségin, hogy csak úgy süvített.
2014. okt. 2. 16:24
 10/14 anonim ***** válasza:
Nyugi van! Mindenkit lepontoztak. Nem lehetsz mindenhol 100%-os. ;)
2014. okt. 3. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!