Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek igaza van a tanárnak?

Szerintetek igaza van a tanárnak?

Figyelt kérdés
Egyetemen a progmódszer tanár azt mondta, hogy szerinte elég lenne a hallgatóknak csak programozás elméletet tanulni, és teljesen feleslegesek a gyakorlatok, mert csak az elmélettanulásra szánt időt veszi el, ha csak elméletet tanulnánk, akkor teljesen megtudnánk állni a helyünket az életben. (1950-ben íródott könyvből tanít)

2014. dec. 22. 14:45
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Egyetemen megtanítják az elméletet, te pedig begyakorlod. Hol itt a probléma? Igen, kell a gyakorlat, de a gyakorlatot nem lehet oktatni. Azt neked kell önállóan csinálnod a megtanult elmélet alapján, csak akkor van értelme.

Azért kíváncsi vagyok hogy egy 1950ben íródott könyvvel hogy lehet programozást tanítani amikor a legelső programozási nyelvek csak később jöttek létre. Mit tanít? A legelső elektromos számítógép utasításkészletét egy akkoriban készült dokumentációból? Kétlem, és biztos jobban tudja nálad mit kell megtanítania. Tanulj, és gyakorolj.

2014. dec. 22. 16:13
 12/28 anonim ***** válasza:
67%

Előrevetném, az oktatók - legalábbis kishazánkban - nem arról híresek, hogy értenének a szoftverfejlesztéshez.

Igaza is van, meg nincs is.

Gyakorlat nélkül az elméletet feldughatod, kutyaszart sem ér. Ugyanakkor, amit az egyetemen gyakorlat címszóval tanítanak, annak az értéke pontosan ugyanennyi: Semmi, így, nagy S-sel.

Az 1950-re meg nem reagálok, legyen ez a PIN-kódod.

2014. dec. 22. 16:28
 13/28 A kérdező kommentje:

Pl.: GOTO utasítás-ról van benne egy nagyrész.

most hogy azt írtam hogy 1950 az nem szó szerint pont 1950, hanem az 50-s, 60-s évek eleje idején.

2014. dec. 22. 16:42
 14/28 anonim ***** válasza:
Csak nem PTE-TTK?
2014. dec. 22. 17:33
 15/28 A kérdező kommentje:
de-de
2014. dec. 22. 17:35
 16/28 anonim ***** válasza:

:D Hogy mennyire van igaza a tanárnak, azt nem tudom, de a gyakorlatok tényleg nem valami hasznosak.

Vagyis nincs bajom a gyakorlatos tanárral és megértem, hogy miért tartja olyan színvonalon az óráit, de egy félév alatt nem sok tudást szedtem fel ott.

2014. dec. 22. 17:45
 17/28 SimkoL ***** válasza:
49%
#3: 'Ha megvan a stabil elmélet, bármit meg tudsz otthon tanulni.' Szerinted :) Tudod hány egyetemista jött már hozzám, hogy elméletben megy a ciklus, de adjak már egy 'löketet' hogyan kezdje el. Tengornak van igaza, akármennyire nem tetszett egyeseknek az elmélet nem megy a gyakorlat nélkül csak a helyes arányokat kell megtalálni. A vizuális típusú embereknek százszor többet ér egy gyakorlati óra mint akármennyi elméleti.
2014. dec. 22. 17:58
 18/28 anonim ***** válasza:

"hogy elméletben megy a ciklus, de adjak már egy 'löketet'"

Ne keverjük a dolgokat. Akinek egy ciklushoz 'löketet' kell adni, az rossz szakmát választott magának és egy komplexebb algoritmust sem fog tudni értelmezni.

Ha meg van a megfelelő elmélet: logika, számításelmélet, algoritmus-. adatbázis elmélet, formális nyelvtanok, fordítóprogramok, stb.... akkor mindent hozzá tudsz tanulni. Mert innen a gyakorlat már 'csak' kódolás, egy-egy programnyelv lehetőségeinek megismerése és a fentiekben tanult elméletek alkalmazása.

2014. dec. 22. 18:44
 19/28 A kérdező kommentje:
Én elárulom hogy semmit nem értek az elméletből amit a tanár mond, mintha kínai szöveget mondana, viszont programozni azt nagyon jól tudok, java, c, c++. Objektum orientált programozást elméletben hallottam (más órán)azt se tudtam miről van szó, aztán gyakorlatban megtapasztaltam és ott teljesen értettem... Ennyit az elméletről
2014. dec. 22. 19:02
 20/28 anonim ***** válasza:
Ennyit bizony... Kóderekre is szükség van, semmi baj a hozzáállásoddal. De könyörgöm, programozásmódszertan a tárgy neve, mit oktassanak, hogyan telepíts apacsot?
2014. dec. 22. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!