Szerintetek igaza van a tanárnak?
Egyetemen megtanítják az elméletet, te pedig begyakorlod. Hol itt a probléma? Igen, kell a gyakorlat, de a gyakorlatot nem lehet oktatni. Azt neked kell önállóan csinálnod a megtanult elmélet alapján, csak akkor van értelme.
Azért kíváncsi vagyok hogy egy 1950ben íródott könyvvel hogy lehet programozást tanítani amikor a legelső programozási nyelvek csak később jöttek létre. Mit tanít? A legelső elektromos számítógép utasításkészletét egy akkoriban készült dokumentációból? Kétlem, és biztos jobban tudja nálad mit kell megtanítania. Tanulj, és gyakorolj.
Előrevetném, az oktatók - legalábbis kishazánkban - nem arról híresek, hogy értenének a szoftverfejlesztéshez.
Igaza is van, meg nincs is.
Gyakorlat nélkül az elméletet feldughatod, kutyaszart sem ér. Ugyanakkor, amit az egyetemen gyakorlat címszóval tanítanak, annak az értéke pontosan ugyanennyi: Semmi, így, nagy S-sel.
Az 1950-re meg nem reagálok, legyen ez a PIN-kódod.
Pl.: GOTO utasítás-ról van benne egy nagyrész.
most hogy azt írtam hogy 1950 az nem szó szerint pont 1950, hanem az 50-s, 60-s évek eleje idején.
:D Hogy mennyire van igaza a tanárnak, azt nem tudom, de a gyakorlatok tényleg nem valami hasznosak.
Vagyis nincs bajom a gyakorlatos tanárral és megértem, hogy miért tartja olyan színvonalon az óráit, de egy félév alatt nem sok tudást szedtem fel ott.
"hogy elméletben megy a ciklus, de adjak már egy 'löketet'"
Ne keverjük a dolgokat. Akinek egy ciklushoz 'löketet' kell adni, az rossz szakmát választott magának és egy komplexebb algoritmust sem fog tudni értelmezni.
Ha meg van a megfelelő elmélet: logika, számításelmélet, algoritmus-. adatbázis elmélet, formális nyelvtanok, fordítóprogramok, stb.... akkor mindent hozzá tudsz tanulni. Mert innen a gyakorlat már 'csak' kódolás, egy-egy programnyelv lehetőségeinek megismerése és a fentiekben tanult elméletek alkalmazása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!