Most akkor melyikünknek van igaza, nekem vagy a tanárnak?
szóval kezembe adta a matek dolgozatomat, hogy "ez volt az utolsó, hogy ilyen áttekinthetetlen munkát leosztályoz".. és ráírja a 4est.. na ez most engem azért hatott ennyire szarul, mert félévkor is két dogám 1 pont híján 1 jeggyel jobb egyik 5ös másik 4es lett vna, de olyan általános iskola 5. 6. osztályos hibák miatt amire ha szóban rákérdez tutira a helyeset válaszolnám
most meg az összes válaszom jó, csak a részeredményeken nem tud kiigazodni, meg azt mondja hogy pl bejeöltem a háromszöget, és nem látja, hogy ott van a pitarogasz tétel, de én magam mondtam neki, hogy arra gondoltam, és nem súgtak meg ilyesmi, de leszarta,mert a lapot nézi..de mindet magam csináltam, és hibátlan is lett a végeredmények alapján
és azért idegesít mert most ha ez is 4es lett akkor valszeg a következő is mert miért ne, ilyen hülyeség miatt, és ha becsúszik egy 3mas akkor ennyiből akkor arra hivatkozva, hogy van egy hármasom és mondjuk 3,5 az átlagomra(mert most három-egész-négy az átlagom legalább is a félévi), hármast ad évvégekor, vagy mittudom én
de annyira idegesít, hogy ha mindez szóba van akkor csillagos5ös lenne, most meg itt van ez, frusztrááll de nagyon
most fogok érettségizni
19f
Én mindig arra törekedtem, hogy a tanár minél kevesebbet tudjon belelátni a dolgozatba, vagyis legközelebb egy ilyen esetben a legjobb, ha beleírod.
Tudsz kérni lehetőséget, hogy szóban javíts?
Akkor szerintem meg van oldva.
Pedig matekból is van olyan felelés, hogy kimész a táblához. :D
Ilyenre lehet lehetőséget kérni, ha javítani akarsz, közben elmagyarázod, hogy mit, miért, hogyan csinálsz stb.
A tanárnak van igaza.
A feladatot áttekinthetően le kell vezetni, nem pedig leírni egy csomó részeredményt, majd a végére a megoldást.
A tudást kell(ene) értékelnie minden tanárnak.
De ehhez az kell, hogy a diák leírja, mit tud. Ha nem egyértelmű, hogyan jutott el egy eredményhez, akkor azért az is elképzelhető, hogy csalt...
Ezért érdemes a lehető legrészletesebben megmutatni, hogy valóban érti a feladatot, nem csak más megoldását hasznosította újra.
Ahogy feljebb írták, kérd meg a tanárt, hogy felelet során mutathasd meg, valóban érted is a matekot. Szerintem értékelni fogja.
megnéztem valójában 2 hibapontom lenne a 8 helyett..annyira bosszant
áhh mindegy, csak hangosan gondolkodom
Sajnos utólag már felesleges megkérdeznie.
Ha ugyanis lelested volna a dolgozat alatt a megoldást valakiről, akkor azóta megkérdezhetted volna, hogyan is kellett kiszámolni.
Ezért érdemes megkérni a tanárt, hogy egy másik feladatot felelés formájában megoldhass előtte. Ott egyértelmű, hogy tudod-e az anyagot.
(Szerintem ezen már ne idegesítsd magad, legközelebb csináld úgy, ahogy a tanár elvárja, a mostani esetet meg könyveld el tanulópénznek...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!