Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyire hátrány egy programoz...

Mennyire hátrány egy programozónak, ha nem tudja a 10 ujjas gépelést?

Figyelt kérdés
Programozó szeretnék lenni, viszont én úgy gépelek, hogy a bal kezemet normálisan használom viszont a jobb kezemmel meg csak ugrálok a mutatóujjammal. Szerintem elég gyorsan tudok így is írni, ráadásul vakon is megy ( nem 100%-osan)
2014. aug. 11. 21:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én főállásban programozó vagyok, de én sem tudom a klasszikus 10 ujjas gépelést. Kb. 6-7 ujjam használom.
2014. aug. 11. 21:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy sem tanítják sehol sem a képzés során, szóval lényegtelen. Gyorsan járjon a kezed. :)
2014. aug. 11. 21:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én egyetem előtte infó szakközépbe jártam, mi 2 évig tanultuk, majd volt belőle egy vizsga is. Ezáltal én tudok vakon 10 ujjal gépelni (vizsgánál ~5 karaktert ütöttem másodpercenként). De most ahol dolgozok programozóként senki más nem tud, még csodálkoztak is, hogy én honnan tanultam. De ahogy észrevettem ők is elég gyorsak (rutin), így különösebb problémát nem jelent. Szóval ilyenen ne aggódj, nem ettől lesz valaki jobb programozó.
2014. aug. 11. 22:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is info szakközépbe jártam egyetem előtt, de nálam sehol sem került elő. :O (Igaz szakközépben más se nagyon, de az már részletkérdés :))
2014. aug. 11. 22:04
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismerem a klasszikus 10 ujjas gépelést, én sem találkoztam vele sehol képzéseim során. Én magamtól tanultam meg vakon gépelni, nagyjából én is 6-8 ujjamat használom. Szerintem előnyös lenne fejlesztened a jobb kezedet is, és a pontos gépelést is. :)

Online typing test-eket is csinálhatnál, ami kiírja a gépelési sebességed (WPM) és pontosságod - motiválhat, meg általában adnak tippeket is. :)

2014. aug. 11. 22:20
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem szükséges, 6-8 ujj bőven elég.

De amúgy ráadásul az okosabb IDE-kben a kódkiegészítéssel még plusz sebességet lehet elérni.

2014. aug. 11. 22:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ritka, hogy a kódot olyan gyorsan tudd írni, hogy számítson az, hogy tíz ujjal gépelsz vagy csak 4-5-tel. Nekem van olyan kollégám is, aki 8-10 éve dolgozik, és nem tud vakon gépelni magabiztosan. Az nekem azért elég fura, idejét sem tudom, mikor gépeltem úgy, hogy a billentyűzetet néztem volna közben. :D
2014. aug. 12. 00:34
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen felesleges. A kódot ki is kell találni, nem csak legépelni, a különböző paraméterlistájú, de azonos nevű metódusok között válogatni. A tényleges gépelés valójában töredék része a munkának.

A 10 ujjas gépelésre annak van szüksége, aki hosszú szövegeket gépel naphosszat.

2014. aug. 12. 06:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!