Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hol tudok tanulni játékot...

Hol tudok tanulni játékot programozni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 11. 10:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Először kijárod az infó egyetemet, megtanulsz jól programozni, és ha már értesz ahhoz, amit csinálsz, akkor nekiállhatsz játékot írni.
2009. dec. 11. 11:05
 2/13 anonim ***** válasza:
38%

Például Győrben a SZE-n van játékfejlesztés. A Crytek végzi az oktatást. Ha odamész pl Mérnök Infósnak akkor felveheted ezt a tárgyat is.

De talán a leghalványabb esélyed akkor lesz ilyesmire ha nem teszel fel ilyen nevetségesen egyszerű kérdést.

2009. dec. 11. 11:37
 3/13 anonim ***** válasza:
11%
Persze, ez úgy működik, hogy elmész egy 1 hónapos tanfolyamra, 5 ezer forintért, majd rögtön utána Crysis szintű játékokat fogsz otthon csinálni a kis pc-den.
2009. dec. 11. 14:34
 4/13 anonim ***** válasza:
GDF-Mérnök Info Pl. ha elvégzed szakosodhatsz Programozónak bár szerintem elmegy az egésztől a kedved ha meglátod a JAVA-t!:)
2009. dec. 11. 17:05
 5/13 anonim ***** válasza:

Sok sok tanulással!!! Ez nem úgy működik, hogy gondolsz egyet oszt kész. Egyébként, meg ha így gondolkodsz.... akkor game maker, vagy RPG maker....

noooob

2009. dec. 11. 18:49
 6/13 anonim válasza:
Téged inkább a 3D grafika érdekel szerintem, tanuld azt és animációt. Nem kell hozzá egyetem (bár a programozáshoz sem.... sőt...)
2009. dec. 15. 12:51
 7/13 anonim válasza:

Sztem egyetemen sehol. Az egyetemeken deriválni tanítanak meg arról van szó egy hónapig, hogyan kell for ciklust csinálni.

Csatlakozom az előttem szólóhoz, tanulj meg programozni, valamilyen alacsonyabb szintű nyelven (C, C++) utána pedig fogj hozzá a 3D grafika tanulásához. Érdemes az OpenGL -lel kezdeni, aztán mondjuk az Ogre3D grafikus motorral próbálkozhatsz. Jómagam egyébként nem értek hozzá, de ha érdekelne így próbálkoznék. Sok sikert

2009. dec. 15. 16:04
 8/13 anonim válasza:

hát először programozni tanulsz meg. ez nem könnyű, főleg ha az adottságaid nincsenek meg.

érdemes először alap scriptnyelveket tanulni, mint JS vagy PHP. ha ez megvan jöhet a C, és a C++.

C++ al már jól lehet játékot csinálni. ha ilyen kis '70es évekbeli arcade játékokat akarsz csinálni, akkor az 1-2 év után menne is. (ha fasza gyerek vagy, hamarabb is)

ha már egy komolyabbat akarsz 3D meg minden kutyámszőre, akkor lehet érdemes átnézni opensource játékmotorokat(doom, quake).

emellett értened kell a dinamikus csatolású könyvtár programozáshoz(dll), ami nem nehéz, de összekötnöd a programmal megint csak tapasztalatot igényel.

de az előttem levő szólóhoz hozzáfűzve:

crysis szintet nem lehet elérni egyedül. de a quake3mat sem biztos ;)

2010. febr. 27. 15:51
 9/13 anonim ***** válasza:
és ha tegyük fel, c++ már megy, honnan tanuljam meg a többit?
2010. márc. 20. 19:15
 10/13 anonim ***** válasza:
Ahonnan a C++ nyelvet is tanultad mondjuk.
2010. márc. 20. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!