Hol tudok tanulni játékot programozni?
Például Győrben a SZE-n van játékfejlesztés. A Crytek végzi az oktatást. Ha odamész pl Mérnök Infósnak akkor felveheted ezt a tárgyat is.
De talán a leghalványabb esélyed akkor lesz ilyesmire ha nem teszel fel ilyen nevetségesen egyszerű kérdést.
Sok sok tanulással!!! Ez nem úgy működik, hogy gondolsz egyet oszt kész. Egyébként, meg ha így gondolkodsz.... akkor game maker, vagy RPG maker....
noooob
Sztem egyetemen sehol. Az egyetemeken deriválni tanítanak meg arról van szó egy hónapig, hogyan kell for ciklust csinálni.
Csatlakozom az előttem szólóhoz, tanulj meg programozni, valamilyen alacsonyabb szintű nyelven (C, C++) utána pedig fogj hozzá a 3D grafika tanulásához. Érdemes az OpenGL -lel kezdeni, aztán mondjuk az Ogre3D grafikus motorral próbálkozhatsz. Jómagam egyébként nem értek hozzá, de ha érdekelne így próbálkoznék. Sok sikert
hát először programozni tanulsz meg. ez nem könnyű, főleg ha az adottságaid nincsenek meg.
érdemes először alap scriptnyelveket tanulni, mint JS vagy PHP. ha ez megvan jöhet a C, és a C++.
C++ al már jól lehet játékot csinálni. ha ilyen kis '70es évekbeli arcade játékokat akarsz csinálni, akkor az 1-2 év után menne is. (ha fasza gyerek vagy, hamarabb is)
ha már egy komolyabbat akarsz 3D meg minden kutyámszőre, akkor lehet érdemes átnézni opensource játékmotorokat(doom, quake).
emellett értened kell a dinamikus csatolású könyvtár programozáshoz(dll), ami nem nehéz, de összekötnöd a programmal megint csak tapasztalatot igényel.
de az előttem levő szólóhoz hozzáfűzve:
crysis szintet nem lehet elérni egyedül. de a quake3mat sem biztos ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!