C-ben és C++-ban tanultam eddig programozni, de szeretnék valamilyen webprogramozást is tanulni. Mibe érdemes belekezdenem?
PHP, az a weben szinte létszükséglet.
JS nem létszükséglet, de szintén nem árt ha tudod.
MySQL bár ez nem igazi programozás, de a PHP-vel együtt illik tudni a weben.
HTML szintén nem programozás, csak kódolás, de szintén létszükséglet.
CSS kell a design-hez, szintén csak kódolás.
Ha ezeket tudod, már elég profi weblapokat hozhatsz létre.
Akkor azt mondod, hogy a php-vel érdemes kezdenem?
html-ből amúgy tudom a legalapabb dolgokat, de ez még erősen nulla közeli tudás.
PHP-val ne kezdj rögtön, minimum a HTML-t tanuld meg előtte közepes szinten, ugyanis addig nem fogod teljesen megérteni a PHP kiírásokat, ha ezt már tudod belekezdhetsz a PHP-be.
A HTML-t nem nehéz megtanulni, igazából néhány szabályt, meg néhány kódszavat kell csak tudnod.
De ha egy korrekt dinamikus oldalt szeretnél csinálni (pl. olyasmit, mint ez az oldal (de igazából ilyen az interneten lévő oldalak nagy része), akkor mindet meg kéne tanulnod.
A HTML valóban nem programozás, mint írtam is, az csak egy kódolás.
Ellenben a PHP-vel, ami viszont programozás.
Amúgy azt azért nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az interneten lévő weboldalak nagy része az általam felsorolt kódolásokkal és programozási nyelvekkel készítették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!