Megszeretnék tanulni programozni mivel kezdjem?
Egy C++/C#/Java programozási könyvet ajánlanék és az Új Algoritmusokat, ha komolyabban érdekel.
Am egyszerűen kivehetsz ilyen prog. könyveket a könyvtárból is akár.
"Tapasztalatból mondom, hogy a C tanulása a C++ előtt hátrányosan érinti a C++ tudásod ahhoz képest, mintha egyből a C++-t kezdenéd el."
ha te ezt tapasztalatból mondod, akkor te valamit, valahol, valahogy nagyon el*sztál, már bocsáss meg :D
21:10 Az a pár nap legyen inkább 1-2 héttől fél évig terjedő időtartam. Pascalos vagy VB-s múlttal a C++ teljes mértékű elsajátítása (nem azt jelenti, hogy mindent vágsz fejből, hanem hogy mindent tudod, hogy hol keress, és 2 perc guglizással kideríted a választ) jópár hónapot igénybe vesz. Delphiről áttérni free pascalra valóban gyorsan megy.
Az algoritmus... az algoritmusok le vannak írva, átültetni őket programozási nyelvre nem nagy művészet. Nem ez a programozás nehézsége, hanem hogy komplex rendszereket kell alkotni egy primitív nyelven (igen, a programozási nyelvek kifejezőereje meglehetősen csekély például a beszélt nyelvekéhez képest).
01:01 Nem, nem csesztem el semmit. Nagyon sok embert látok, aki C-n tanult meg kódolni, és utána fogták be C++-ra, és nagyon sok káros szokást hoz magával. Ott is tömböt használ, ahol nem kéne, régi, unsafe és nem típusbiztos C-s könyvtárakat használ, pointerekkel bűvészkedik feleslegesen. A C++ nagyon sok C-s problémát megoldott, de ha beleszoksz ezek kezelésébe, utána nehéz lesz átszokni, mert ugye a C++ biztosítja ugyanazokat az eszközöket, így nem vagy kényszerítve.
01:02 Akkor szar könyveket olvastál. Például Bjarne könyve egyáltalán nem alapoz a C ismeretére (és ő is ugyan ezeket elmondja, amit én fentebb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!