Milyen tankönyvet ajánlanátok teljesen kezdőnek, ha C++-t, ill. C#-t szeretnék megtanulni? És amúgy melyikkel érdemes kezdeni, ha a win és mobil fejlesztés is érdekelne? :D
De ember, miért nem hallgatsz ránk? :D
1: "Tanuljuk meg a C++ programozási nyelvet 24 óra alatt"
2: [link]
3: "Sipos Marianna - Programozás élesben - C#"
Minek savazol savazol minket? Ennyi erővel mi is mondhatnánk, hogy minek teszel fel kérdést, ha aztán "nem tetszik" a válasz akkor nem fogadod meg...
Nyilván nem vagy programozó, hogy lehordasz minket, de ha ilyen önfejű vagy, akkor nesze itt vannak a könyvek és tanulj a saját károdon. Mi meg direktbe rosszat akarunk neked.
Csak az egyszerű logikát követtük a válaszadásnál:
1. könyvajánlást kérsz
2. erre mondhatja bárki, hogy amire rá van írva, hogy CÉ, azt már veheted is
3. valószínű ennyit magadtól is tudsz, úgyhogy olyan válaszára vagy kíváncsi, akinek van tapasztalata könyvekkel, de azért rendesen tud programozni
4. ők pedig nem ajánlják a könyvből tanulást
remélem érthető
Aha...biztos én vagyok a hülye!
Bizonyára képzéseken, meg főiskolákon díszből tanítanak pl. alapokat könyvekből..., de látom túl nehéz kérdést tettem fel! Ha az ember első körökbe ne könyvekből tanuljon, akkor valszeg ennyi erőből bárki megtanulhatna "programozni", aztán, hogy jó lesz-e benne, vagy se, az már mindegy...elolvasott neten vmit róla aztán mindjárt bizonyára tudja is...esetleg gyakorolta is az adott dolgot, amit elolvasott...pont így működik...az erre specializálódott tankönyvek meg persze dísznek vannak és mindegyik sz@rt se ér.
Mondjuk amit ajánlottál abból két tk pont szart se ér, de lehet továbbra is hülyének nézni a kezdőt és nehezíteni az életét azzal, h oldja meg a nettel, aztán vagy jót tanul éppen, amit meg talált "oktatást", vagy nem!
Érdekes az én programozó ismijeim egyike se netről tanult...ők érdekes a c#-hez tudtak is tankönyvet ajánlani, csak a c++hoz nem, mivel azt nem használják és nem is igen tanulták...vajon ők miért nem kezeltek hülyének, h nekik is feltettem a kérdésemet? Hihetetlen! No, de mindegy, gondolhattam volna, h itt a gyikon mást nem igen várhatok!
"Bizonyára képzéseken, meg főiskolákon díszből tanítanak pl. alapokat könyvekből..."
én "képzések" meg főiskola helyett egyetemre járok, szó sem volt itt se semmilyen könyvről, esetleg elektronikus jegyzetről, ami könyv formában nem jelent meg
"Ha az ember első körökbe ne könyvekből tanuljon, akkor valszeg ennyi erőből bárki megtanulhatna "programozni", aztán, hogy jó lesz-e benne, vagy se, az már mindegy...elolvasott neten vmit róla aztán mindjárt bizonyára tudja is...esetleg gyakorolta is az adott dolgot, amit elolvasott...pont így működik...az erre specializálódott tankönyvek meg persze dísznek vannak és mindegyik sz@rt se ér."
tulajdonképpen majdnem pontosan leírtad a dolgok menetét, ha nem hiszed, járj utána, vagy kérdezd meg a tökös programozó "ismiket", vagy mittudomén, többet nem tuok segíteni
Én egyetemre járok, de közöm nincs az IK-hoz, mégis megtanultam magamtól programozni, neten található anyagokból Pythonban majd Java-ban. Most tanulom a C++-t :D
Fogd már fel, hogy ez így működik :D Van tankönyv, igen. De sokkal könnyebb, ha google-t használod. Minek akadsz ezen ki ennyire? Látod a linkelt tankönyveket is leszaroztad. Erről beszélek :D
Na...csak, hogy a sok okos tojás helyett válaszoljak!
Megkaptam máshol a válaszokat így beírom...teljesen kezdőknek előbb a számítógép programozás logikai alapjait című könyvet ajánlották...utána c++ tankönyvnek szintén kezdőknek meg ezt ajánlották: C++ programozási nyelv-Bjarne Stroustru!
Ennyire volt rohadtul nehéz válaszolni a kérdésemet normálisan persze! Köszönet mindenkinek a rendkívüli segítség nyújtást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!