Milyen nyelvet érdemes?
Akkor a Pascal-t tanuld tovább szerintem. Arra már tudsz építeni. :)
Tutorialok, doksik vannak bőven, magyarok is szép számmal, ez is egy előnye ennek a nyelvnek.
C#. Microsoft .NET 3.5 felett ott van a LINQ, amivel egyes feladatokat hihetetlenül gyorsan meg tudsz oldani.
Vegyük a következő egyszerű feladatot. Ellenőrizned kell, hogy egy string szavainak kezdőbetűje megegyezik-e. Pl. "Pista piros paprikája" -> betűrím
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
namespace ConsoleApplication1 {
public static void main(string[] args) {
string input = "Pista piros paprikája";
if (input.ToLower().Split(" ".ToCharArray()).Where((x) => x[0] != input[0]).Count != 0) {
Console.WriteLine("Nem betűrím");
}
else {
Console.WriteLine("Betűrím");
}
}
}
Azért ez Pascal-ban vagy C-ben nem ilyen egyszerű.
Továbbá, van benne sok előre elkészített adattípus, köztük pl. a láncolt listák, tehát nem kell foglalkoznod dinamikus memóriafoglalással sem.
És? Annak mi az értelme ha minden elvan készítve, nem kell gondolkozzon hanem csak a bemagolt dolgokat használja?
Szerintem meg az elején igen is fontos, hogy saját maga írja az algoritmusokat, fejlödjön a gondolkodása.
"Továbbá, van benne sok előre elkészített adattípus, köztük pl. a láncolt listák, tehát nem kell foglalkoznod dinamikus memóriafoglalással sem."-és ha valami újjal kell elöállni akkor hát bocs nem tudom, mert minden a számba volt rágva...?
#3 Ugyanezeket a Python is tudja, ellenben nem kell neki a körítés és kényelmetlenségek. Sőt, még fordítani sem kell.
if (input.ToLower().Split(" ".ToCharArray()).Where((x) => x[0] != input[0]).Count != 0)
if len([substr for substr in input.lower().split(' ') if input[0] != substr[0]]) != 0
A különbség: nem kellett a sok sallang az OOP erőltetése miatt, nem kell chararray-é konvertálni, és az egész szintaxis jobban egyben van.
Persze mindkettőben ott a hiba, hogy ha az input első karaktere nagybetűs akkor nem működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!