Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kezdjem el tanulni a...

Hogyan kezdjem el tanulni a C++-t?

Figyelt kérdés

11.es vagyok, mérnökinfóra szeretnék menni, és el kéne kezdeni tanulnom a C++ azért is, mert fejlesztünk egy játékot(én modellezek, meg grafikával foglalkozok), de szeretném megtanulni a C++-t is.

Később iOSre és MacOSXre fejlesztenék, tehát az ObjectiveC-t is tudni kéne de az ráér.

Pascalt és ComeniusLogot tanultam általánosba, és tudok HTML/XML-ben nagyjából.

Milyen irodalmat, oldalakat, feladatokat ajánlottok ahonnan elkezdhetném?

Köszi!

#C++ #Objective C
2012. dec. 9. 17:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szép dolog, te írtad, de mégsem tudod, hogy mit írtál bele.

Érvet akarsz? Szerintem be is másoltam pár nagyon hitelesnek tekinthető forrást, ami az állításomat alátámasztja. Tudod, ez érv. A te szinten aluli mocskolódásod nem az. Ennyit rólad, "informatikus".

2012. dec. 10. 10:17
 12/14 anonim ***** válasza:

Onnantól kezdve, hogy egy full C-ben megírt programot változtatás nélkül, működőképesen le tudsz fordítani egy C++ fordítóval, C++-módban, nekem nem lenne pofám azt állítani, hogy a két nyelv olyan hű de távol van egymástól. Igazából ez pont azt bizonyítja, hogy rokon nyelvek, gyakorlatilag a C++ tekinthető a C egy bővítésének is.

Attól, mert megenged másfajta programozási technikákat és szemléletet, attól az még nem lesz hirtelen olyan hű de távoli nyelv.

2012. dec. 10. 12:25
 13/14 iostream ***** válasza:

"Onnantól kezdve, hogy egy full C-ben megírt programot változtatás nélkül, működőképesen le tudsz fordítani egy C++ fordítóval, C++-módban, nekem nem lenne pofám azt állítani, hogy a két nyelv olyan hű de távol van egymástól."

Leírsz egy ilyet, és még én nem értek hozzá. Az arcodból visszavehetnél igen sürgősen.

Tessék, itt egy igen rövid C program, ami nem fordul le C++ fordítóval:

int main()

{

int* pi = malloc(sizeof(int));

}

Ezek után nézz már magadba.

2012. dec. 10. 12:58
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
Nem azt mondtam, hogy minden létező kód lefordul. Szövegértés, ugyebár.
2012. dec. 10. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!