Hogyan kezdjem el tanulni a C++-t?
11.es vagyok, mérnökinfóra szeretnék menni, és el kéne kezdeni tanulnom a C++ azért is, mert fejlesztünk egy játékot(én modellezek, meg grafikával foglalkozok), de szeretném megtanulni a C++-t is.
Később iOSre és MacOSXre fejlesztenék, tehát az ObjectiveC-t is tudni kéne de az ráér.
Pascalt és ComeniusLogot tanultam általánosba, és tudok HTML/XML-ben nagyjából.
Milyen irodalmat, oldalakat, feladatokat ajánlottok ahonnan elkezdhetném?
Köszi!
Szép dolog, te írtad, de mégsem tudod, hogy mit írtál bele.
Érvet akarsz? Szerintem be is másoltam pár nagyon hitelesnek tekinthető forrást, ami az állításomat alátámasztja. Tudod, ez érv. A te szinten aluli mocskolódásod nem az. Ennyit rólad, "informatikus".
Onnantól kezdve, hogy egy full C-ben megírt programot változtatás nélkül, működőképesen le tudsz fordítani egy C++ fordítóval, C++-módban, nekem nem lenne pofám azt állítani, hogy a két nyelv olyan hű de távol van egymástól. Igazából ez pont azt bizonyítja, hogy rokon nyelvek, gyakorlatilag a C++ tekinthető a C egy bővítésének is.
Attól, mert megenged másfajta programozási technikákat és szemléletet, attól az még nem lesz hirtelen olyan hű de távoli nyelv.
"Onnantól kezdve, hogy egy full C-ben megírt programot változtatás nélkül, működőképesen le tudsz fordítani egy C++ fordítóval, C++-módban, nekem nem lenne pofám azt állítani, hogy a két nyelv olyan hű de távol van egymástól."
Leírsz egy ilyet, és még én nem értek hozzá. Az arcodból visszavehetnél igen sürgősen.
Tessék, itt egy igen rövid C program, ami nem fordul le C++ fordítóval:
int main()
{
int* pi = malloc(sizeof(int));
}
Ezek után nézz már magadba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!