Melyik programozási nyelvet kezdjem el tanulni?
Szeretnék elkezdeni tanulni valamilyen programozási nyelvet. Szerintetek melyikkel érdemes kezdeni? Lehetőleg olyat ajánljatok ami jó kezdésnek, de nem túl elavult.
Kösz a válaszaitokat előre is.
P.L. 16/F
Attól függ, mit szeretnél:
- a legelső mindenféleképpen a C (mert majdnem mindennek az alapja, egyszerű, logikus, és ha egyszer megtanulod és megérted, akkor sok újat egyik programozási nyelv sem fog tudni mondani)
- ha webes programozó szeretnél lenni, akkor HTML + CSS + JavaScript + PHP + MySQL
- ha csak hobbiból érdekel, és nem akarsz bonyolult és komplikált programokat írni, akkor Visual BASIC (mert nagyon egyszerű, és ingyen letölthető az Express Edition)
- ha pedig ebből szeretnél megélni, és van napi 20 órád programozni, akkor C++ az elejétől a végéig, és hozzá minden könyvtár (tehát pl. a win programozás, OpenGL, DirectX, SDL, és a többi) - de szerintem ehhez már keress egy tanfolyamot is.
Ha konkrét típusú feladatokat akarsz vele megoldani, akkor azt a nyelvet tanuld meg, ami ahhoz kell. Pl. ha makrókat kell írnod, akkor a megfelelő makrónyelvet.
Ha csak úgy általában programozni akarsz megtanulni, és komolyan érdekel, akkor édesmindegy. Előbb-utóbb belekóstolsz mindegyikbe.
Szerintem háromféle variáció van:
C mert: ahogy azt az előttem szólók is mondták mindennek az alapja logikus és nem túl bonyolult. Rendkívül népszerű bár nem mondható modernek.
C++ mert: C tovább fejlesztett nyelve (C = C + 1) ma talán a leggyakrabban alkalmazott nyelv. Magas szintű OOP nyelv, és jól megélsz belőle.
C# mert: A legmodernebb nyelv. Egyre népszerűbb a Java és a C++ keveréke. A Microsoft rengeteg pénz öl a fejlesztésébe. Szintén nem elhanyagolható program nyelv
Azt hiszem, hogy a C-vel fogom kezdeni.
Kösz a válaszokat. (Mindenkinek ment a "zöld kéz"!) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!