Milyen programozási nyelvet ajánlatok játék (2D-s) készítéséhez, és ehhez milyen könyvet?
Ha nagyon kezdő vagy, akkor Game Maker, annak van egy beépített programnyelve is, elég komoly 2D-s játékot is lehet vele készíteni, és neten találsz hozzá oktató videókat, leírásokat.
Mivel én a 7-est használtam legutoljára, és annak sem minden képességét, most pedig a 8.1 az aktuális, sajna ez utóbbit abszolút nem ismerem, nem is olvastam utána, mit tud.
Én anno készítettem egy korábbival egy Megaman X alap-motort. Lényegében bármit megtudsz vele csinálni, ami 2D-s!
ha Flashjátékban gondolkodsz, akk Actionscript 3.
könyvnek Colin Moock-tól az AS 3.0 a gyakorlatban címűt ajánlom. kb 900 oldal, a nagyon alapokat el lehet sajátítani, onnantól meg gugli és jópár fórum olvasgatásával lassan fel lehet fejleszteni magad.
Én Java-t, PHP-t, Flasht ajánlanám, mert ezt Platform-függetlenre is meg lehet csinálni, tehát Windows-os, Linuxos, Mac-es gépeken is játszható, sőt, ha ügyes vagy, még netre alkalmas mobilon is.
Most amúgy is népszerűek a böngészős Játékok, és ha igazán belemélyedsz, később akár a +D feli is könnyű elmozdulni. (Flash, Java képes már rá)
Rengeteg Flash Játék kering a neten,ha csak magadnak, esetleg pár havernak akarod, akkor inkább azt.
És mint korábban írták, rengeteg leírás is van a neten, így nem kötelező a könyv. + Fórumokban is kaphatsz segítséget, csak jól kérdezz! :)
Esetleg HTML5+CSS3+JavaScript, lehet, hülyén hangzik, de a HTML5 "canvas"-a segítségével lehet játékot is írni. Netes sok példa van rá, le lehet tölteni őket, meg lehet nézni a forráskódjukat. Platform független, de nem böngésző független, Chrome, Firefox remekül támogatja a fenti szabványokat. IE sajnos nem...
A Java is nagyon jó, népszerű és platform független. Sajnos könyvet nagyon nem tudok, esetleg "Tanuljuk meg a Java programozási nyelvet 24 óra alatt" című könyvet, de nagyon nem ismerem, nem tudom, mennyire jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!