Melyik a legjobb/legkönnyebb programozási nyelv?
Úgy értem, hogy melyik a legkönnyebb, és melyik a legjobb programozási nyelv.
Totál kezdő vagyok. Teljen egy programozási nyelvet sem tudok csak valamelyikből egy kicsit.
Legjobb nincs.
Mi számít a legjobbnak?
Amelyik a leggyorsabb kódot adja? Az az assembly (bizonyos körülmények között). Cserébe nagy és komplex dolgot építeni nagyon sokáig tart.
Amelyikben a leggyorsabb programozni? Az talán a VB. Cserébe lassú.
Mindig az a legjobb, amiben a legtöbbet el tudod érni, és a te stílusodhoz illik a legjobban.
Arról nem is beszélve, hogy mit akarsz programozni? Különböző feladatokra különböző nyelv jó. Ha 3D-ben akarsz programozni, akkor mondjuk a pascal nem feltétlenül a legjobb, de c++ például jobb rá, de az keményebb dió. A c# átmenet a sebesség, és a gyors programozás között.
Olvasgass utána, döntsd el, hogy számodra melyik a legérdekesebb terület. Aztán úgyis alakul majd :)
Illetve, az utánam írók valószínűleg teljesen máshogy fogják gondolni. kezdésre c++-ot nem ajánlanék, de pl a c# jó kezdőnyelv.
De, mint mondtam: egyéni stílustól függ.
Tanulni a Pascal kiváló.
Kezdheted az Assembly-vel is, az után az összes nyelv gyerekjátéknak fog tűnni.
Nekem a kedvencem a Python, de semmiképp se kezd vele.
Az assemblyt, gépikódot nem ajánlom, minden gépen más.
Python, Ruby jólehetkezdőknek - még fordítani sem kell, a kódodat az értelmező futtatja. A Fortran is viszonylag egyszerű volt nekem, ma már a gcc is képes Fortran95-öt fordítani. A Java, C++, ha komolyan gondolod, ezekmár nehezebbek egy kezdőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!