Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kezdjem el tanulni a...

Hogyan kezdjem el tanulni a C++-t?

Figyelt kérdés

11.es vagyok, mérnökinfóra szeretnék menni, és el kéne kezdeni tanulnom a C++ azért is, mert fejlesztünk egy játékot(én modellezek, meg grafikával foglalkozok), de szeretném megtanulni a C++-t is.

Később iOSre és MacOSXre fejlesztenék, tehát az ObjectiveC-t is tudni kéne de az ráér.

Pascalt és ComeniusLogot tanultam általánosba, és tudok HTML/XML-ben nagyjából.

Milyen irodalmat, oldalakat, feladatokat ajánlottok ahonnan elkezdhetném?

Köszi!

#C++ #Objective C
2012. dec. 9. 17:51
1 2
 1/14 iostream ***** válasza:
Elsősorban a kereső használatát javaslom megtanulni. Nem csak erre a kérdésre kaptál volna már rég választ, hanem szinte minden jövőbeli kérdésedre is.
2012. dec. 9. 18:01
 2/14 A kérdező kommentje:
Tudom, de épp egy 10 órás repülőút előtt állok, és szeretném hasznosan eltölteni az időt, telefonról pedig nem épp egyszerű keresni, inkább kiírtam egy kérdést, de köszi azért a segítséget!!! ;)
2012. dec. 9. 18:06
 3/14 anonim ***** válasza:

Például itt:

[link]

2012. dec. 9. 18:37
 4/14 anonim ***** válasza:

Én ezt ajánlom: [link]

Egyébként ha tényleg megtanultál már programozni, onnantól egy nyelv elsajátítása nem nagy kunszt.

A Logot elfelejtheted nyugodtan, PAscalban viszont ha megtanultál programozni, onnantól kezdve már igazán csak gyakorlás és megszokás kérdése, hogy mikor sajátítod el a C++-t.

Az Objective C, C++ meg C igazából egy "család", nincs köztük olyan hű de nagy különbség.

De van egy olyan sejtésem, hogy az a pascal csak tanulGATÁS volt, és igazán még a programozás alapjaival se nagyon vagy tisztában.

2012. dec. 9. 19:04
 5/14 anonim ***** válasza:

#5: kicsit magasabb szinten állok e témában, mint te. Akkor is, ha a neved egy C++ könyvtári függvény neve. De nem fogom neked a "C++ nyelv kialakulása" leckét felmondani, csak mert te hiányoztál pár alapozó óráról. Inkább művelődj, mielőtt marhaságokat beszélsz.

"Az Objective-C egy teljesen objektum-orientált kibővített változata a C programozási nyelvnek. A tervezők a C nyelvhez társították a Smalltalk stílusú üzenetközvetítést az objektumok között. A nyelv leginkább a Mac OS X és az iOS Operációs rendszerek fő programozási nyelve, azon belül is a Cocoa API és a Cocoa Touch API használja. Olyan Objective-C programokat, amelyek nem használják a Cocoa könyvtárakat, GCC-vel is lefordíthatók gépi kódra." -- Wikipediából.

"Bjarne Stroustrup kezdte el a C++ programozási nyelv fejlesztését a C programozási nyelv kiterjesztéseként, más nyelvekből véve át megoldásokat (Simula67, Algol68), ötleteket (ADA)." -- Szintén Wikipedia. De gondolom, szerinted a Wikipedia, meg minden szakirodalom nettó marhaságokat ír, csak egyedül te tudod a frankót.

2012. dec. 9. 20:19
 6/14 anonim ***** válasza:
Látom, nagyon ismered ezeket a nyelveket, hogy ennyire ostobaságokat hordasz össze. Gratulálok.
2012. dec. 9. 21:39
 7/14 anonim ***** válasza:
Egyébként kedves kötekedő, magát hű de okosnak képzelő, de tök tudatlan barátom, felvilágosítalak, hogy a Wikipédiát általában nem h*lyék írják. De tudom, szerinted az összes szakirodalom, mely a C és C++ kapcsolatát tárgyalja, példákkal illusztrálva, marhaságot állít. Értem. Köszönöm véleményedet, meg a logikailag nagy nulla érveidet, ismét egy releváns véleményt olvashattam.
2012. dec. 9. 21:42
 8/14 A kérdező kommentje:

Koszonom valaszotokat, igen a pascal csak tanulgatas volt amit a suliban rankeroszakoltak:D igazabol olyan konyvet keresek ami a kezdetektol taglalja a egeszet

A matekkal nincs nagy gondom faktra jarok eleg jol megy ugyhogy csak lustasag kerdese :)

2012. dec. 10. 01:07
 9/14 anonim ***** válasza:
Igazából a programozásnál a nyelv az úgymond csak egy eszköz. Az elsődleges, hogy PROGRAMOZNI megtanulj. Persze, ehhez szükséges a nyelv ismerete, de az úgymond csak az eszköz. Egy rekurzív algoritmus ugyanúgy működik C-ben, C++-ban, Pascalban, stb... csak épp az utasítások formája más.
2012. dec. 10. 01:17
 10/14 iostream ***** válasza:
Segítek: a magyar wiki C++ szócikkét legalább felerészt én írtam. De azért okoskodjál csak, meg jelentgess fel, attól biztos igazad lesz :) Érvet még mindig nem írtál, az remélem feltűnt.
2012. dec. 10. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!