Hogyan kezdjem el tanulni a C++-t?
11.es vagyok, mérnökinfóra szeretnék menni, és el kéne kezdeni tanulnom a C++ azért is, mert fejlesztünk egy játékot(én modellezek, meg grafikával foglalkozok), de szeretném megtanulni a C++-t is.
Később iOSre és MacOSXre fejlesztenék, tehát az ObjectiveC-t is tudni kéne de az ráér.
Pascalt és ComeniusLogot tanultam általánosba, és tudok HTML/XML-ben nagyjából.
Milyen irodalmat, oldalakat, feladatokat ajánlottok ahonnan elkezdhetném?
Köszi!
Én ezt ajánlom: [link]
Egyébként ha tényleg megtanultál már programozni, onnantól egy nyelv elsajátítása nem nagy kunszt.
A Logot elfelejtheted nyugodtan, PAscalban viszont ha megtanultál programozni, onnantól kezdve már igazán csak gyakorlás és megszokás kérdése, hogy mikor sajátítod el a C++-t.
Az Objective C, C++ meg C igazából egy "család", nincs köztük olyan hű de nagy különbség.
De van egy olyan sejtésem, hogy az a pascal csak tanulGATÁS volt, és igazán még a programozás alapjaival se nagyon vagy tisztában.
#5: kicsit magasabb szinten állok e témában, mint te. Akkor is, ha a neved egy C++ könyvtári függvény neve. De nem fogom neked a "C++ nyelv kialakulása" leckét felmondani, csak mert te hiányoztál pár alapozó óráról. Inkább művelődj, mielőtt marhaságokat beszélsz.
"Az Objective-C egy teljesen objektum-orientált kibővített változata a C programozási nyelvnek. A tervezők a C nyelvhez társították a Smalltalk stílusú üzenetközvetítést az objektumok között. A nyelv leginkább a Mac OS X és az iOS Operációs rendszerek fő programozási nyelve, azon belül is a Cocoa API és a Cocoa Touch API használja. Olyan Objective-C programokat, amelyek nem használják a Cocoa könyvtárakat, GCC-vel is lefordíthatók gépi kódra." -- Wikipediából.
"Bjarne Stroustrup kezdte el a C++ programozási nyelv fejlesztését a C programozási nyelv kiterjesztéseként, más nyelvekből véve át megoldásokat (Simula67, Algol68), ötleteket (ADA)." -- Szintén Wikipedia. De gondolom, szerinted a Wikipedia, meg minden szakirodalom nettó marhaságokat ír, csak egyedül te tudod a frankót.
Koszonom valaszotokat, igen a pascal csak tanulgatas volt amit a suliban rankeroszakoltak:D igazabol olyan konyvet keresek ami a kezdetektol taglalja a egeszet
A matekkal nincs nagy gondom faktra jarok eleg jol megy ugyhogy csak lustasag kerdese :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!