Mit ajánlatok? Hogyan kezdjem el tanulni a C programozást?
Könyvet olvassak,vagy jobb a youtube-n tutorialok.C++,c#?Melyik mire jó?(gondolok itt pl. az egyik játék,program,felhasználói felület készítéséhez)?
Engem inkább játék készítése érdekel.
Minek c tanulni ha ott van a c++?
Sokkal többet tud és nem annyira bonyolult.
c ben komplikát a változó a ciklusok és még sorolhatnám.
Minek c tanulni ha ott van a c++?
Minden c++ könyvben megvan említve,hogy hátrányos c tudás ismerete ha valakinek c++ elsajátítása a cél akkor azzal kell kezdeni.
Egy c++ könyvben is ugyanazokat fogja tanulni mint c könyvben csak c++ t.
Nem tudom,hogy milyen elmebeteg idióták hozták be azt a hülyeséget,hogy tudni kell más nyelveket is ha valaki c++ akar tanulni.
C++ tanulj több benne a lehetőség és újabb is.
Mindenki mást mond de nekem hihetsz én nem beszélek mellé.
legjobban,hogy c++ szeretnél tanulni.
Miért kezdenél c vel vagy pascal-al ha c++ könyvből is ugyanazt fogod tanulni mint c és pascal könyvekből?
Vagy miért tanulnál c vagy pascalt ha e két nyelv tudása nem szükséges a c++ nyelv elsajátításához?
Válaszold meg ezeket a kérdéseket magadban.
Ha lesz eszed és c++ akarsz tanulni akkor tutira nem fogsz bele semmilyen más nyelvbe csak a c++ ba.
Utóbbit nem néztem meg, de a tanszéken ajánlott. A C rengeteg dologra használható, ma is igen népszerű. Olyan "jelentéktelen" dolgok készülnek benne, mint a Linux kernel.
A C++ felülről kompatibilis a C-vel, tehát a linkelt könyvekből megszerzett tudást a C++ tanulásánál is használhatod. Másképpen: a C forráskódot le tudod fordítani C++ fordítóval is.
Az egyébként hatalmas baromság, hogy csak egy nyelvet tanulj meg és az csakis a C++ legyen. Én webes dolgokat fejlesztek, tehát sokra nem mennék vele. Mindig a feladathoz választunk eszközt és nem fordítva. Előbb döntsd el, mi érdekel!
Utolsónak igaza van, én is legalább 4-5 nyelvet AKTÍVAN használok.
Más feladatra, más nyelv. Webre ott a php, esetleg python, szerver oldalra python, ha valami számítás igényes dolog van, akkor C++ vagy C, ha esetleg cross-platform dolog kell, talán GUI-val, akkot Java....
A hasonlóságok pedig:
A C-nek a C++ egy tovább fejlesztése, kiegészítése, ami vissza felé kompatibilis.
Tehát a sima C kódot egy C++ fordító is érteni fogja és menni fog.
A C# egy teljesen "új" fejlesztés, a javahoz hasonlít kicsit, nem gépi kódra, hanem egy köztes bytekódra lehet fordítani és egy virtuális gép értelmezi/dolgozza fel.
(Ennek van előnye és hátránya is, leginkább Windowson jellemző nyelv.)
Tanulni pedig szinte az összes jó, a C++-nak például lesz haszna később is neked valószínűleg, szóval érdemes azt választani.
Egy jó könyvet linkelek én is, esetleg kis kereséssel e-bookban is megtalálható, de azt nem lenne legális betenni.
"Tehát a sima C kódot egy C++ fordító is érteni fogja és menni fog."
Azért ez így nem teljesen igaz, ez volt az elv, de mint tudjuk az elv sosem működik úgy, ahogy elképzelték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!