Hogyan kezdjek el Assembly programozást tanulni?
Figyelt kérdés
(Tudom üljek le és nosza... :D)
Mikrokontrollereket kell majd programozni. Elég kevés ideje van annak az illetőnek aki ezeket csinálja, én meg gondoltam, fejest ugrok az ismeretlenbe, megpróbálok segíteni neki DE :) ...előképzettségem, ismeretem... nulla. Hogyan, hol, mit kezdjek el, olvasni, nézni, hogy sikerüljön is segítenem neki? Ha sikerül megtanulnom, fogom tudni hasznosítani ezt máshol is? ...persze ez a jövő zenéje.
Válaszokat javaslatokat köszönöm :)
2011. nov. 28. 18:46
1/7 _Jessy_ válasza:
Ha nincs semmi programozási gyakorlatod, akkor sajnos nem nagyon fogsz tudni neki segíteni. De ha esetleg mégis ilyen ketyeréket akarsz programozni, akkor nézz utána az adott mikrokontroller utasításkészletének, stb...
2/7 A kérdező kommentje:
Jó de senki sem úgy született, hogy C-nyelven programozott, ők is elkezdték valahogy ... én is elszeretném kezdeni :)
2011. nov. 28. 19:22
3/7 anonim válasza:
Akkor először Free Pascalt tanuld hogy a változókat használd, aztán valami egyszerűbb, de használható nyelvet pl a Delphi, ami Pascal-ra épül, majd ha okos vagy, mehet a C++ vagy Java, amelyik tetszik, a 2 kb ugyan azon a szinten van, de ha van sok időd akkor a delphivel is kezdheted, és a FP-t kihagyhatod
4/7 _Jessy_ válasza:
Szerintem ez esetben a pascal totális időpazarlás. Ha valaki assemblyben akar programozni, akkor inkább C-t tanuljon, ugyanis az áll legközelebb hozzá. A pascalnak mindössze annyi köze az egészhez, hogy a ugyanúgy a programtörzs előtt kell a "változókat" deklarálni. Ha viszont C-ben tanulsz először, akkor annyi előnyöd lesz, hogy nem fog problémát okozni, a mikrokontroller programozása, ami jó eséllyel C programozást jelent :)
5/7 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Kezdj el C-t tanulni, a legtöbb gyártó legtöbb termékéhez létezik C fordító. Ezzel egyidőben célszerű lehet x86os assemblyt elkezdeni tanulni.. így megszokod a "gépközeli gondolkodást", így későb nem fog gondot okozni az egyes chipek saját utasításkészletének megértése és használata. Hasznos lehet még a VHDL vagy a Verilog nyelv, ha esetleg valami FPGAval is akarsz dolgozni. Magyar nyelvű anyagokat be tudsz szerezni egyetemi weblapokról (ez nem mindig érhető el nyilvánosan), talán van valami az ebookz.hu -n is. Angol nyelvű tananyag van elég sok a neten, ami nyilvánosan is elérhető.
6/7 A kérdező kommentje:
Ngyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat, javaslatokat! Már csak kitartás kell :)
2011. nov. 30. 13:19
7/7 anonim válasza:
Szia üzenetbe írj nekem egy e-mail címet és küldök tananyagot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!