Mit ajánlatok? Hogyan kezdjem el tanulni a C programozást?
Könyvet olvassak,vagy jobb a youtube-n tutorialok.C++,c#?Melyik mire jó?(gondolok itt pl. az egyik játék,program,felhasználói felület készítéséhez)?
Engem inkább játék készítése érdekel.
szerintem C# -al kezdd, utána (ha már jól megy) térj át a C++ -ra.
A Microsoft Visual Studio-ban a legalapabb, leginkább kezdőknek szánt nyelv a Visual Basic.
Már haladó kategória a C#, és igazi profiknak való a C++ !!
@iostream: Persze ez az elv, de eddig nekem működött is a dolog. A GCC-s fordító elég jól megeszi a C kódokat is. :)
A C# más, mint a C vagy a C++ kezdve mondjuk azzal, hogy csak objektum orientált programozást támogat.
Elsőre ez kicsit fura lehet sokaknak és okozhat némi fejtörést.
Hát, már eleve az ilyeneknél elhal a C++ fordító, hogy
int* intArr = malloc(sizeof(int)*10);
Vagy rengeteg char*/const char*-os különbség van. Szóval sokminden keresztbe tesz ennek a szép kompatibilitásnak, de az igaz, hogy viszonylag kevés olyan van, amit ne lehetne könnyedén kijavítani.
"és a C++ már igazi profiknak való"
Hát ez úgy nemigaz ahogy van.
Egy a C# azért lehet könnyebb mert sok bonyolult de nagyon hasznos dolgot elrejtettek.
Mindenképpen kezd C++ al és ha már jól megy akkor térj át a C++ ra és ha nagyon profi vagy akkor jöhet a C++. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!