Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Meg szeretnék tanulni programo...

Meg szeretnék tanulni programozni, hogyan kezdjem?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy nem igazán tudom egyenlőre, hogy mi is így a programozás, de szükségem lenne rá, meg tanulni is fogom, de el akarok kezdeni valami nagyon alap valamit, hogy ne nulláról induljak. Valaki aki ért hozzá tudna ajánlani valami irodalmat? Illetve milyen op rendszerre van szüksége az embernek ahhoz h gyakorolni tudja?
2012. aug. 6. 02:25
 1/3 iostream ***** válasza:
Elsősorban internetre van szüksége az embernek, és bármilyen rendszeren lehet programozni.
2012. aug. 6. 10:04
 2/3 anonim ***** válasza:
74%

Én az egésznek úgy estem neki, hogy megkértem még 6. osztályban az informatika tanáromat, hogy adjon egy kis gyorstalpalót a programozáshoz (mert megijedtem, hogy milyen nehéz lesz). Ő mutatott nekem Pascalban egy egyszerű Hello World-öt:

program Teszt;

uses crt;

begin

clrscr;

write('Hello world!');

readln;

end.

Ezt otthon megpróbáltam reprodukálni, ami végül sikerült is. Ezután elkezdtem piszkálni a kódot, megnéztem, hogy mi történik akkor, hogyha egy sort máshová rakok, mi történik, ha kihagyom a pontosvesszőt stb. Ezután megnéztem a súgót, hogy mit csinálnak a kódban szereplő különböző függvények. Megnéztem és tanulmányoztam a CRT unit függvényeit is, és azokból is próbálkoztam. Utána rögtön mentem át Delphire, majd PHP, és most C#.

Én azt mondom, hogy jobb, ha rögtön egy C-szerű nyelvvel kezdesz. A PHP-t nem javaslom, mert az típusfüggetlen nyelv, és később nehéz lesz rászokni a típusos nyelvekre. Szerintem nyugodtan kezdhetsz C#-pal. Nagyon jó nyelv, annyi van vele, hogy eleinte az OOP elég durva lehet.

2012. aug. 6. 12:30
 3/3 anonim ***** válasza:

Én még régen PHP-val kezdtem, majd C++-al folytattam.

Azóta túl vagyok egy egyetemen és elég sok nyelvet ismerek, semmi gondom nem volt, szóval ez sem törvényszerű.

Kezdésnek bármi jó szinte az alapokhoz, bár valóban, a C szintaxisú nyelvek talán ajánlottabbak, mert kicsit jobban elterjedt, bár fene tudja.

Az alapok elsajátításához C++ talán alkalmasabb, mint a C#, pont azért mert ha valaki kapásból leül a gép elég az OOP-vel lehet kicsit megszenved és nem is érti, hogy az mi a fene.

Vagy (bár ez kevésbé C szerű) egy elég jó választás lehet a Python. Ez egy könnyed kis scriptnylev, amiben jóformán bármi létrehozhat és nagyon kényelmes, szinte minden szükséges dologra van lib, vagy valamilyen könnyebb út.

2012. aug. 6. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!