Hogyan lettél webprogramozó, programozó, webdesigner. Vagy hasonló? (ez engem tökre érdekelne)
Sziasztok!
Most elsősorban a szakemberekhez szolnék,de akár azokhoz is akik akár csak mellékállásként,hobbiként űzik ezen szakmák valamelyikét..
Szóval az lenne a kérdésem,hogy hogyan lett az a foglalkozása,ami..
Jó most nyilván nem egy részletes önéletrajzot kérnék,elég lenne nekem egy rövidebb leírás is,hogy esetleg ki hol tanult..mikor kezdte el érdekelni a téma..hány évig tartott míg elsajátította a dolgokat és hány éve foglalkozik a dologgal...
Kíváncsi természet vagyok,szóval,nem bánom azt sem,ha valaki leír nekem egy hosszasabb történetet ,hogy ne adj isten "még kis gyerekkorában kezdődött az egéész mikor..stb stb " :d és esetleg kort is ír :) Esetleg,hogy milyen egy napja,mikor ezzel foglalkozik..vagy hogy mennyire olyan ez a szakma mint amilyennek elképzelte :d
Szóval a legrövidebb válaszoktól a leghosszabbakig,mindenre nyitott lennék :D
16/l
"Ellenben nincs arra ötleted, hogy - ha a matekfelvételihez ragaszkodik az egyetem - van-e valamilyen köztes út esetleg, hogy célt érjek?"
Amennyire tudom, szándék szerint pont a felsőfokú OKJ szakképzések lennének a köztes út a középiskola, és a főiskola/egyetem között.
OKJ és diploma között már nincs köztes szint.
Hát ebben inkább nem adok tanácsot, mert ahova én jártam, azt ritka sz*r suli volt, a többit meg nyilván nem ismerem :)
A sz-r sulinak a nevét meg nyilvánosan nem írom le :D
@16:44: A kezdőnek és a többségnek bőven elég a MySQL nyújtotta lehetőségek.
Bár annak igazat adok, hogy nem a legtökéletesebb, de általános használatra bőven jó.
Aki tényleg komolyabban akar ezzel foglalkozni, az elmegy egy egyetemre, ott megtanul sok hasznos dolgot.
(Uhh, hogy mennyit tanultam az Oracle rendszeréről... :) De megvolt a képzés haszna. A szakmai gyakomon kioptimalizáltam egy webshop adatbázisát. MySQL-t használtak, 2 táblával akarták megcsinálni, egy halom redundanciával. Én csináltam egy 3 táblás verziót, de nem hitték el, hogy jobb, pedig szépen papírom levezettem mindent. /Vicces, hogy milyen emberek dolgoznak jó cégeknél, nem sokat értettek abból amit leírtam./ Írtam tesztet a 2 verzióra, hát "csak" 10* gyorsabb volt az én megoldásom... :) )
@Ákos de mákos: Hajrá, az OKJ sem annyira rossz, ha jó helyre kerülsz.
Esetleg a webes rész, ha érdekel, akkor bepróbálhatod az ELTE IK webprogramozó felsőfokú szakképzését.
Itt azért elég hasznos tudást fogsz összeszedni valószínűleg, ez nem egy futottak még iskola a sok közül legalább.
(Amúgy ha már szóba kerültek az adatbázisok, akkor ezt a könyvet tudom ajánlani bárkinek: [link]
Bár ha az ELTE-re mész szerintem ezzel tuti találkozol, mivel nekünk is ez volt az anyag a BSc-n.
Egész korrekt, összeszedett darab, megéri az árát és nagyon jól hasznosítható a belőle szerzett tudás.)
igaz hogy nagyon sok ember php-s, de php-s embert keresnek elég sokat.
Ha megnézed az álláshirdetéseket a legtöbb phps, majd c#-os asp.net
De .netes helyek szerintem jóval komolyabbak mint a legtöbb phps
szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!