Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lettél webprogramozó,...

Hogyan lettél webprogramozó, programozó, webdesigner. Vagy hasonló? (ez engem tökre érdekelne)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most elsősorban a szakemberekhez szolnék,de akár azokhoz is akik akár csak mellékállásként,hobbiként űzik ezen szakmák valamelyikét..

Szóval az lenne a kérdésem,hogy hogyan lett az a foglalkozása,ami..

Jó most nyilván nem egy részletes önéletrajzot kérnék,elég lenne nekem egy rövidebb leírás is,hogy esetleg ki hol tanult..mikor kezdte el érdekelni a téma..hány évig tartott míg elsajátította a dolgokat és hány éve foglalkozik a dologgal...

Kíváncsi természet vagyok,szóval,nem bánom azt sem,ha valaki leír nekem egy hosszasabb történetet ,hogy ne adj isten "még kis gyerekkorában kezdődött az egéész mikor..stb stb " :d és esetleg kort is ír :) Esetleg,hogy milyen egy napja,mikor ezzel foglalkozik..vagy hogy mennyire olyan ez a szakma mint amilyennek elképzelte :d

Szóval a legrövidebb válaszoktól a leghosszabbakig,mindenre nyitott lennék :D

16/l

2012. szept. 14. 21:30
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

"Ellenben nincs arra ötleted, hogy - ha a matekfelvételihez ragaszkodik az egyetem - van-e valamilyen köztes út esetleg, hogy célt érjek?"

Amennyire tudom, szándék szerint pont a felsőfokú OKJ szakképzések lennének a köztes út a középiskola, és a főiskola/egyetem között.

OKJ és diploma között már nincs köztes szint.

2012. szept. 15. 17:18
 32/36 Ákos de mákos válasza:
Köszönöm a válaszokat, számomra rendkívül hasznosak voltak. Azt hiszem, mégis köztes útra kényszerülök (bár más értelemben): a matekfelvételivel nem hiszem, hogy elbírok, és azt az időt, amit hiábavaló felkészüléssel töltenék, inkább fordítom önképzésre. Majd egy OKJ-s tanfolyam + rengeteg magánszorgalom. Tény, hogy hosszabb, mint egy BsC, de nem látok egyelőre más járható utat. Esetleg tudtok megbízható iskolát, ahol webprogramozás oktatását komolyan veszik (azaz jó sulit)?
2012. szept. 15. 17:56
 33/36 anonim ***** válasza:

Hát ebben inkább nem adok tanácsot, mert ahova én jártam, azt ritka sz*r suli volt, a többit meg nyilván nem ismerem :)

A sz-r sulinak a nevét meg nyilvánosan nem írom le :D

2012. szept. 15. 18:03
 34/36 anonim ***** válasza:

@16:44: A kezdőnek és a többségnek bőven elég a MySQL nyújtotta lehetőségek.

Bár annak igazat adok, hogy nem a legtökéletesebb, de általános használatra bőven jó.

Aki tényleg komolyabban akar ezzel foglalkozni, az elmegy egy egyetemre, ott megtanul sok hasznos dolgot.

(Uhh, hogy mennyit tanultam az Oracle rendszeréről... :) De megvolt a képzés haszna. A szakmai gyakomon kioptimalizáltam egy webshop adatbázisát. MySQL-t használtak, 2 táblával akarták megcsinálni, egy halom redundanciával. Én csináltam egy 3 táblás verziót, de nem hitték el, hogy jobb, pedig szépen papírom levezettem mindent. /Vicces, hogy milyen emberek dolgoznak jó cégeknél, nem sokat értettek abból amit leírtam./ Írtam tesztet a 2 verzióra, hát "csak" 10* gyorsabb volt az én megoldásom... :) )

@Ákos de mákos: Hajrá, az OKJ sem annyira rossz, ha jó helyre kerülsz.

Esetleg a webes rész, ha érdekel, akkor bepróbálhatod az ELTE IK webprogramozó felsőfokú szakképzését.

Itt azért elég hasznos tudást fogsz összeszedni valószínűleg, ez nem egy futottak még iskola a sok közül legalább.

(Amúgy ha már szóba kerültek az adatbázisok, akkor ezt a könyvet tudom ajánlani bárkinek: [link]

Bár ha az ELTE-re mész szerintem ezzel tuti találkozol, mivel nekünk is ez volt az anyag a BSc-n.

Egész korrekt, összeszedett darab, megéri az árát és nagyon jól hasznosítható a belőle szerzett tudás.)

2012. szept. 15. 19:31
 35/36 Ákos de mákos válasza:
Még annyit szeretnék kérdezni: milyen programnyelvre fektessem a főhangsúlyt, azaz mely szakemberekből "nem lehet még Dunát rekeszteni". Meg nem erősített információim szerint a PHP-ben programozó szakemberek ebbe a kategóriába tartoznak. Mely nyelv tehát az, amely majdan esetleg kiemelne a többiek közül?
2012. szept. 15. 21:17
 36/36 anonim ***** válasza:

igaz hogy nagyon sok ember php-s, de php-s embert keresnek elég sokat.

Ha megnézed az álláshirdetéseket a legtöbb phps, majd c#-os asp.net

De .netes helyek szerintem jóval komolyabbak mint a legtöbb phps

szerintem

2012. szept. 15. 21:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!