Hogyan kezdjek el programozni?
Most lettem nyolcadikos, és el szeretnék kezdeni programozni, de nem tudom hogy mivel kezdjem.
Ha valaki tud egy jót egy kezdőnek, akkor megköszönném ha leírná. +-ba még annyit, hogy kb mennyi ideig tart megtanulni és hogy miket lehet vele csinálni.
Ha jó választ adsz, akkor kapsz zöldkezet :D
python programozási nyelvvel kezd.
Ez már kezdő szinttől remekül használható, de nagyon sokáig tudsz fejlődni. Csak ezzel a nyelvel elég foglalkozni évekig. Szerintem még a HTML-t és a CSS-t érdemes közben tanulni, bár ezek nem programozási nyelvek de sokat segítenek, illetve a megszerzett tudást együttesen jól fogod tudni használni.
Megtanulni: mindig van hová fejlődni. Képességektől függ, de szerintem az alapelvek elsajátítása 1-2 hét, onnantól meg a gyakorlat, algoritmusok ismerete, stb életed végéig fejleszthető :) De szerintem működő programod lesz 10 percen belül :)
Semmiképp ne a PHP-vel kezd szerinte. Egyszerű nyelv, de csak tapasztalt programozóknak.
Ja és itt vannak nagyon jó matekpéldák, amelyek megoldásához valamilyen programozási nyelvet kell használnod:
Persze sokukhoz középiskolás matektudás kell, de vannak egyszerűbbek is, illetve ha kedved/időd van, egyidőben a matekot is tanulhatod vele :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!