Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy van most az IT diploma...

Hogy van most az IT diploma nélküli boldogulás juniorként?

Figyelt kérdés
Kíváncsiságból megnéztem pár hirdetést, és ami szembetűnő volt, hogy körülbelül a hirdetések fele nem írta elő a diplomát, legfeljebb előnyként említette. A maradékból is körülbelül 20-25 százalékban elegendő volt bármilyen diploma, és volt néhány olyan hirdetés, ahol mérnöki, gazdasági vagy fizikus diploma is megfelelő volt. A valóságban viszont mindenhol azt olvasni, hogy diploma nélkül esélytelen az elhelyezkedés. Fontos, hogy junior állásokról volt szó, bár teljesen kezdő szinte nem volt közöttük. Szóval, ha már van 3-4 év tapasztalat, akkor még most sem akkora hátrány, ha nincs szakirányú diploma?

jan. 18. 15:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
61%

BME Mérnökinfón végzett szaktársam már több mint 1 éve nem tud elhelyezkedni fejlesztőként, úgy hogy egyetem alatt diákmunkában is dolgozott kb 1 évet.

Nem az interjúk technikai részén bukik el, hanem be sem hívják. Még első HR beszélgetésig sem jut el, ahol egyezteték a tapasztalatát, bérigényt stb...

A CV-je meg teljesen oké. Nincsenek benne red flagek és összeségében adott területen szerintem jó.

Ha neki BME Mérnökinfós végzettséggel ilyen nehéz, akkor egy full kezdőnek, aki otthon elvégez 3 udemy kurzust és csinál 5 hobbi projectet mennyire lehet nehéz?

jan. 19. 12:25
 12/13 anonim ***** válasza:
61%
Így van. Jelenleg diplomával se lehet elhelyezkedni kevés tapasztalattal. Junior helyekre mediorokat veszik fel, nem is pazarolják az idejüket arra, hogy behívnak.
jan. 19. 20:59
 13/13 anonim ***** válasza:
26%
Nekem volt tapasztalatom, de alapvetően más területen, diploma nélkül. Volt egy beszélgetés, próba munka, utána még egy beszélgetés, aztán pár hét múlva kezdtem mediorként. Ez pár éve volt.
jan. 21. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!