Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Külföldön, olyan országban,...

Külföldön, olyan országban, aminek nem beszéled a nyelvét, nem vagy elveszett? Hogyan boldogulsz?

Figyelt kérdés
Tömegközlekedéssel pl., illetve más helyzetekben.

2024. febr. 17. 10:16
 1/10 A kérdező kommentje:
Légyszi jelentsétek kategória csere miatt.
2024. febr. 17. 10:18
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Angolul.
2024. febr. 17. 10:23
 3/10 A kérdező kommentje:
Minden országban értenek angolul?
2024. febr. 17. 10:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg a legtöbb helyen értenek angolul, ennek ellenére, föleg a déli, keleti országokban sok helyen nem.

De ma egy jó szótárprogrammal azért el lehet boldogulni, ha muszáj

2024. febr. 17. 10:56
 5/10 anonim ***** válasza:
Némi rutinnal ez kialakul. Két hetet töltöttem Franciaországban úgy, hogy akkor még csak németül tudtam. Ez abban az időben nem volt jó pont. Mégis elboldogultam. Ha lány vagy, nyilván kicsit nehezebb, mint egy fiúnak, de Európában nincs nagy gond.
2024. febr. 17. 11:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Nehézségeim vannak a testbeszéd, mutogatás megértésével, úgyhogy ha egyik általam beszélt nyelv sem válna be, akkor igen, komoly nehézségeim lennének.
2024. febr. 17. 12:04
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Angolul folyékonyan beszélek (ez hátrány ha angolul nem jól beszélővel akadsz össze, akkor nehezebb _egyszerűen_ mondani, hogy mit akarsz) + google fordító + mutogatás.

Nagyon egzotikus helyeken én nem jártam, de mi szoktunk saját szervezésben kirándulni, túrázni, várost nézni, nem felkapott helyeken kajálni stb., szóval azért volt pár szitu, amikor nem volt közös nyelv. Pl. Azori szigeteken Floresen többször is, Horvátországban egy vészhelyzeti szálláskeresésnél vagy Csehországban egy cseh-lengyel határ melleti kisvárosban - egy koncertre mentünk oda - egy étteremben.

2024. febr. 18. 11:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem jartam sok orszagban de ahol eddig jartam ott magyarul vagy angolul megertettem magam.
2024. febr. 20. 01:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem vagyok egy külföldjáró, de volt már dolgom olyan emberrel, akivel nem volt közös nyelv. Viszont volt nálam papír és ceruza. Addig rajzolgattunk, amíg meg lett minden értve.
2024. febr. 20. 03:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Voltam el caminon, találkoztam egy 70+ éves német bácsival aki kb 2 szót beszélt angolul, én kb 10 szót beszélek németül. Mind a ketten beszéltünk kummulatív 20 szót spanyolul. Majdnem 20 percen keresztül beszélgettünk történelemről egy térkép, mutogatás, pár szó kinyögése és ritka google translate használattal.

Szóval: test beszéd, ceruza+papír (vagy mobilon rajzolás) és ha van internetem akkor google translate.

2024. febr. 22. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!