Magyarországon még lehet boldogulni? 28/F
Lehet boldogulni, bár nem annyira egyszerű.
Nálad az a probléma,hogy nem tudtál alkalmazkodni a piachoz.
Kellene tudnod angolul rendesen és akkor nem 250-et keresnél,hanem minimum 400-at.
Illetve, szép a pénzügy-számviteli ügyintéző OKJ? de diploma nélkül nem sokra mész.Még, akkor is többre mennél,ha valami kamu diplomát letennél melléje, akkor mondhatnád, van felsőfokú végzettséged.
Ilyen a magyar munkaerőpiac.
Az attól függ, kinek mit jelent a boldogulás és ki miben látta meg élete értelmét.
Nagyszerű a kérdés különben.
Előszőr is le kell szögeznem, hogy én jelenleg 35 éves vagyok. Függetlenül attól, hogy milyen politikai irányzat uralkodott én is kinéztem magamnak egy életutat fiatalon. Szakács akartam lenni és külföldre szerettem volna menni dolgozni. Igazából szerettem a hasam tini koromban, gondoltam össze kötöm a kellemest a hasznossal. Kitanultam a szakmát és rájöttem, hogy nem nekem való a munka világa.
Volt lehetőségem tovább tanulni és leérettségizni. Hát megtettem nappali képzésben. Arra jutottam az érettségi előtt, hogy inkább elmegyek egy frissen nyíló pizzériába dolgozni. Munka mellett érettségiztem le 20 évesen. De egy év alatt rájöttem, hogy hiába, élni is kell.
Na sajnálatos módon akkoriban, 18-20 évesen én a drogokban találtam meg az élet értelmét. Ez úgy rányomta a bélyegét az elkövetkezendő másfél évtizedre. Ettől függetlenül tanultam németül. Átnyergeltem a faiparba, mert kiszámíthatóbb volt a munkaidő és a fizetés is jobb. De mindig elment a pénz valamire. Lett azért jogsim, józan életvitelű asszonykám, gyermekem. Nem terveztem, de 25 éves koromra apa lettem. Sajnos drogfüggő apa.
Ezután kipróbáltam magam betanított munkákban. Majd egy javító nevelő intézetben lettem állami alkalmazott. Vissza a régi szakmámba, szakácsként. Ekkoriban érkezett a második gyermek is.
Feleségem ugyanígy , ahogy te is kedves Kérdező pénzügyi, számviteli ügyintéző volt. Elég jól bánt a pénzel, joggal, mindennel.
Csak hát részemről a narkó. Hát az miatt a munkámat elvesztettem. Nem jártam be dolgozni és várható volt, hogy mi lesz a vége. Ám egy újabb szakmát is kitanultam. Burkoló szakma. Próbálkoztam vele, maszekoltam, aztán végül elmentem egy drogrehabra.
Ekkorra már volt családi házunk, a nejemnek pedig két lakása is volt. Sok múlik a szülői támogatáson. ő egyke volt, ezért a szülei mindenben támogatták. De neki soha semmi sem volt elég.
Én elkezdtem meglátni az élet értelmét a Krisztusban. Az asszony pedig elkezdte meglátni az élet értelmét a prostitúcióban.
A vége nyilvánvalóan válás lett. Itt ezen a ponton én azért vissza is estem a droggal és amim volt, azt eltékozoltam.
Ugyanígy láttam, hogy képtelenség itt boldogulni. Öngyilkos akartam lenni. Semmi értelme nem volt, ha a gyermekeimet nem tudom látogatni, ha nekem fontosabb a narkó, mint a láthatási időm. Teljesen nullán, sőt teljesen minuszban voltam. De hitelem nem volt. Öngyílkos akartam lenni.
Félre értés ne essen, már évek óta kerestem betegségemre, drogfüggőségemre a gyógymódot. Pszichiáter, pszichológus, korházi kezelés, sőt még a drogrehab sem tudott segíteni. Mert minden rosszabb lett. Egy nagyon nagy senki voltam.
Aztán térdre rogytam Jézus Krisztus előtt, akit én akkor egyenlőnek véltem az Istennel. "Uram, ne kelljen meghalnom, elvonási tüneteim most kezdődnek, nem bírom ki, elrontottam az egész életemet"
Aztán csoda történt és jelenlétet éreztem, mely átértékelte az egész életemet. Pontosan láttam az egész életemet, a hibás döntéseimet, tév utjaimat és azt, hogy fogalmam sem volt arról, mi az, ami igazán fontos az életben. Bizony, bizony nagyon önző ember voltam.
Ez 3 és fél éve történt. Megváltozott a világnézetem. Jó, lehet, ezután is még vissza - vissza estem, de már hittem a megváltásban.
Végül rájöttem:
Teljesen mindegy, hogy az ember a világ melyik szegletében él és miféle munkával keresi a kenyerét. A boldogság nem a pénztől függ és a boldogulás sem az adott országtól függ. Minden attól függ, hogy kinek mi a célja. A cél elérése az, ami szentesíti az ember boldogulását. Ha pedig a Jó istennel való találkozás a célja az embernek, akkor az az egész életét szentesíti, csak az embernek az életét kell Isten akarata szerint ÉLNIE!
Isten pedig azt akarta, hogy a válás után költözzek vissza a szüleimhez. Menjek el egy raktárba dolgozni és álljak bele a munkába. Lássam meg, hogy minden ember érték. És éljek becsületesen a józanságra törekedve. Kérjem imában az Ő közbenjárását az emberekért és Őneki gondja lesz rájuk.
Most az van, hogy a volt nejem, a csalfa számviteli ügyintéző, aki hűtlenkedett és mindenféle emberekkel pénzért paráználkodott külföldre ment a gyerekekkel. A két gyermekem, 7 és 10 éves. 3 nyelven beszélnek folyékonyan és Isten megáldotta őket kivételes látásmóddal. Az anyjuk is becsületes munkából él, én is. Mindenki gyarapodik és mindenki boldog , mert mindenki megkapta, amit akart. A számlám gyarapodik és az igaz történetemmel rententek el mindenkit a kábítószerektől és vezetem józanságra az afelé igyekvőket.
Tehát lehet boldogulni Magyarországon is. Aki pedig Német országot akar, az menjen Németországba. Aki Amerikát akar, az menjen Amerikába. Aki pedig tejjel mézzel folyó kánaánt akar, az mutassa meg azt az országot. Mutasson rá az országra, ahol kolbászból van a kerítés is.
Mert mindenhol ugyanazok a törvények érvényesülnek. Így vagy úgy, de az ember verejtékkel keresi a kenyerét. Ha nem fizikai munka miatt verejtékezik, akkor a szellemi tevékenysége okán. Ha pedig másképp kereste meg a kenyérre valót, akkor tettei következménye miatt fog verejtékezni az ember homloka.
A bölcs Salamon pedig rámutatott a lényegre. Ugyanúgy rámutatott a 2-es, hármas válaszoló is a lényegre:
Tudás, tanulás, igazság keresése ezek visznek a sikerre. A legnagyobb igazság pedig a jézus Krisztus és a Biblia ismerete. Mert nem csak sikerre visz, hanem elvezeti az embert a tanulás utáni vágyra és bölcsé is teszi az embert, nem csak okossá. De a hit halott tettek nélkül. A célok pedig csupán álmodozások a cselekvés nélkül. A legnagyobb gazdagság pedig nem pénzből fakad. Hanem hitből fakadó igazság, Jézus Krisztus ismerősének lenni a legnagyobb gazdagság.
Fontos a tanulás. Nélküle nincs fejlődés.
#5 "Ekkorra már volt családi házunk, a nejemnek pedig két lakása is volt."
Szép és jó a megtérésed, de egy a kérdéshez köthető fontos elemet kihagytál! Drogfüggő voltál, kettő gyereket neveltél, és a feleséged ügyintéző volt. A leírt körülményekre tekintettél megkérdezném, hogy hogy lett három ingatlanotok huszonévesen?
"már nem tervezek tanulni, mert nem látom az értelmét, sokszor a 8 osztályos jobban keres"
A baj nem Magyarország, hanem ez a mondat. Ez úgy hülyeség, ahogy van.
Egyrészt lehet, hogy lelombozó lesz, amit mondok, de aluliskolázott vagy. Lehet, hogy neked egy érettségi és egy techikum rettentő sok, de nem az.
Másrészt ne keverd a tudást/tanulást a végzettséggel. Apósom autószerelő, és állandóan jár továbbképzésre, informatikát tanul, mert az autódiagnosztikához az kell. Állandóan tanul.
Én a nagy felkapott IT szektorban dolgozom, és tudod, miről szól az a világ? Kb 2-5 évente teljesen új technológiá tanulsz. Nekem a diplomám óta egy rakás minősítő vizsga, szakkönyv, önfejlesztő könyv, tréning, képesítés van a listámon.
Szóval a válaszom: lehet hát, csak nem ezzel a mentalitással.
Hát kedves kérdező,
azok a sznob diplomások közel dupláját keresik, mint te.
Tessék elemezni a magyar munkaerőpiacot.
Ha jól fizető szellemi munkát akarsz, diploma kell meg nyelvtudás.Neked egyik sincs, tehát a mai munkaerőpiaci körülmények között, nem vagy elég képzett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!