Magyarországon még lehet boldogulni? 28/F
A felső 20% tud boldogulni, meg aki más nyakára csinálja a gyereket.
Ezek teszik ki a fideszes kétharmadot.
"ezért nem lehet boldogulni ebben az országban, mert a magyar nép egy ostoba"
De amúgy azt vágod, hogy mi boldogulunk, míg te nem? :D Igazából magadat fikázod.
5-ös vagyok
6-osnak:
kettő sajnálatos módon öröksége volt a nejemnek. A harmadik pedig az CSOK ház volt. Elsők között éltünk a használt családi házra alkalmazható CSOK-kal. Volt két kocsink is.
Amire pedig válásra került a sor én lemondtam minden anyagiakról kivéve a 98-as évjárató 1.4-es Toyota Corolláról, hogy legyen mivel látogatni a gyerekeket.
Na az a kocsi azóta is tip-top, pöcc-röff.
Én pedig visszaköltöztem a szüleimhez. Nem akartam újra családot alapítani és más nőket hajkurászni. Az még az érdekesség, hogy így a volt nejemnek 2 lakása és egy családi háza volt. A családi házat eladta és a lakásokat kiadta. kiment Ausztriába élni e gyerekekkel.
látjátok, láthatjátok, hogy van, akinek semmi sem elég. A másik pedig megleli a semmiből a boldogságot.
Én is bele tartozok abba a 250-es-320 as bérsávba. Az életvitelem mellé tökéletes megoldás a szüleim háza, így többet láthatják az unokákat, amikor azok nálam laknak. Utalom rendszeresen a gyerektartást, a kicsiknek pedig megadok mindent, amire szükségük van és, amit szeretnének.
lehet azt mondani a helyzetemben, hogy könnyen beszélek a mamahotelből. Hát de most mit kellene tennem? éljek talán egyedül egy albérletben?
Abba nincs semmi pláne, ráadásul számomra nem opció. Így kényelmesebb, egyszerűbb és nagyszerűbb, ráadásként kihasználom az időt az ősökkel is, ha már ők sem bánják , hogy náluk lakok.
A számlám pedig érdekes módon gyarapodik, pedig a havi kb 270-es fizumon kívül nincs más bevételem. Ki hogyan boldogul. Én így.
Meg aztán, meg kell tanulni spórolni. Mert aki úgy él, ahogyan én éltem, ne csodálkozzon, hogy nincs pénze a boldogulásra. Nők, pia, bulikák, narkó, szerencsejáték. ez a luxus barátaim.
Én azt is megtapasztaltam, hogy nem jó a nagy vagyon. Ideig-óráig jól lakatja az ember lelkét, de aztán még éhesebb lesz. Még több kell, még újabb. De nem ad sokáig megelégedést a legújabb telefon sem.
Igénytelen lennék? Anyagi dolgokban igen, de ez inkább áldás számomra.
És pont ez az, amit eltévesztik a túlképzett diplomások egy része. Mifelént nemrég lecsuktak egy pszichiátert. Otthon van lábpereccel. Korházi osztályvezető főorvos volt. Hülyére kereste magát. De azért még korrupt módon kenőpénzeket is elfogadott. 50 milliót foglaltak le tőle készpénzben. Otthon gyűjtögette a szerencsétlen ezt a pénzt. Aztán most várhatja az ítéletet.
Nagy felelősség ám nagy halnak lenni. A kis halaknak könnyű, mert kicsik és észrevétlenek, sőt a csalira sem tudnak ráharapni, mert nincs mivel. De a nagy halak folyamatosan láthatók. Egy rossz mozdulat , ha korrupt, bukik az egész.
nem jó gazdagnak sem lenni. Az ember sosem tudhatja, hogy a pénzéért szeretik-e vagy önmagáért. Jobb a szegénynek, mert az legalább biztos lehet benne, hogy aki szereti, az szegénysége ellenére szereti.
Kérdező! Neked pedig teljesen igazad van. Az ország 94%-a de legalább is a legjelentősebb része tengődik ezen a bérsávon. De jobb, ha az ember szakmával rendelkezik, mint diplomás tudással. Én azt láttam, azt tapasztaltam, hogy a diplomások nem föltétlenül okosak, sőt az élet egyszerű dolgaihoz buták. Jobb egy szakma, ha az ember érvényesülni akar. Jobb érteni a gyakorlatias dolgokhoz. Tisztább.
Boldogulni pedig egész jól lehet akár egy szakmával is. A kérdés az, hogy az ember mennyit áldoz bele a saját idejeéből a fejlődésre.
Például a számviteli ügyintézőből is könnyen lehet könyvelő, ha a megspórolt idejét és pénzét tanulásba, fejlődésbe fekteti. Aztán a könyvelőből is lehet mérlegképes könyvelő. Ha pedig a mérleg képes könyvelő jól forgatja meg a pénzecskéjét és befekteti, akkor egy szép napon akár könyvelő irodája is lehet. A tözsde is játszik és egyéb megtakarítási lehetőségek is vannak. De ez csak egy példa volt. Pályát váltani pedig lehetséges bármikor.
A titok a tanulás és a képzés.
Én pedig megmaradok targoncásnak, mert kedvem lelem ebben a munkában. De idővel elképzelhető, hogy bele unok. Már most is azon gondolkodom, hogy merre lenne érdemes képezni magam. Mit is kellene tanulni.
Majd megálmodom. De tulajdonképpen már össze is jött a pénz egy szakmára. De azért még várok, hátha jön a megvilágosodás.
Én is pénzügyi szektorban tanulok + dolgozom. Most fogok államvizsgázni. Jelenleg a nettóm 400 (ez emelkedni fog diploma után) + egyéb juttatások.
Amikor munkát kerestem, elmondták, hogy magyar, angol alap + egy idegennyelv, illetve várják 1 éven belül a diplomát.
Ha az ember folyékonyan beszél 2-3 nyelvet + van egy jó diplomája, külföldi cégeknél simán megkeresi a nettó 500-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!