Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lovallják bele magukat...

Miért lovallják bele magukat a politikába sokan, miért idegesítik fel magukat? Miért nem lehet boldogulni, feltalálni magát az embernek ma Magyarországon?

Figyelt kérdés

Sok ismerősöm gondolatait szinte teljesen kitölti a politika, Orbán gyűlölete.

De miért kell ennyire gyűlölni Orbánt, a Fideszt?

Szüleink, nagyszüleink elboldogultak a nyilas uralom alatt is, Rákosi alatt is, Kádár alatt, Bokros alatt, Gyurcsány alatt, alkalmazkodtak, megtalálták, hogy lehet megélni, boldogulni az adott rendszerben.

Nem húzták fel magukat, hogy az aktuális politikai rendszer esetleg nem tisztességes, stb

Aki ilyenen felhúzza magát, az sosem lesz elégedett, sosem lesz tisztességes a politika.

Én is kiismertem már az Orbáni rendszert, tudok benne boldogulni, multi cégnél (nem kormányközeli, vagy állami szféra) dolgozom, 360 ezer a nettó bérem, könnyen meg tudok élni belőle, amire szükségem van, mindent meg tudok venni, tudok félre tenni, stb.

Ha jönne egy Momentum vagy DK kormány, valószínűleg akkor is feltalálnám magam, alkalmazkodnék.

Persze sokan a nyugatot mondják, hogy milyen jó, de én reális vagyok, tudom itt szabad 3-5 ezer eurós nettó béreket várni egyik párttól sem. Attól, hogy sivalkodunk, még nem lesz jobb.

Én meg vagyok elégedve ezzel az életszínvonallal, amin élek, 2021-ben Magyarországon. (a járvány miatti korlátozásokból fakadó színvolnalromlást leszámítva)

2020. dec. 27. 01:40
1 2
 1/20 KárpátokGéniusza ***** válasza:
82%

Így igaz! Legyünk megalkuvók! Hajtsunk le a fejünk és kussoljunk...

Éljen a Párt, éljen Orbán!

2020. dec. 27. 01:45
 2/20 anonim ***** válasza:
84%

A vezetőségnek nem az a feladata, hogy olyan rendszert hozzon létre amit "végül is túl lehet élni". Az a munkájuk, nem a hobbijuk, hanem a heti 40 órában fizetésért cserébe végzett munkájuk, hogy létrehozzák a megfelelő rendszereket, amik elősegítik az emberek életét és jólétét az országban.

Ezt a munkát látványosan meg se próbálják elvégezni.

És szerintem amikor valakinek van egy munkája, amire látványosan tojik, akkor nem az a megoldás, hogy széttárjuk a kezünket, hogy "hát nem olyan rossz, mint egy fasiszta diktátor"...

2020. dec. 27. 01:50
 3/20 anonim ***** válasza:
84%

Itt nem azzal van a gond, hogy egy mérnök nem kapja meg a kellő fizetését hanem azzal, hogy aki például családi okok miatt általános iskola elvégzése után segédmunkára kényszerül az a FIDESZ szerint annyit is ér és haljon is éhen. Nem lehet minden embernek azt mondani, hogy találja fel magát. Sajnos nagyon sok embernek nem adatik meg az a feltétel, hogy magasabb fokú végzettséget szerezzen és ez nem feltétlenül az illető hibája. A rendszer hibája is, hogy nincs biztosítva mindenkinek az ingyenes felsőfokú/egyéb szakképzési oktatás. Tény, hogy rengeteg lusta ember él köztünk aki csak magának köszönheti az alacsony életszínvonalat de közel sem mindegyik ilyen.

Van olyan ismerősöm aki 12 éves kora óta dolgozik mert az apja meghalt, az anyja pedig rokkant volt. Nagyon jó esze van neki de annyira beleragadt ebbe az életbe, hogy már képtelen volt kimászni belőle. Pedig belőle viszonylag jó családi háttérrel orvos is lehetett volna.

A régi időkről meg ne beszéljünk mert lehet, hogy túl fényes nem volt az a kor sem de az árak meg a fizetések között nem volt akkora különbség mint most. Egyébként is egy ország akkor van jól irányítva gazdaságilag ha az emberek nem kényszerülnek túlélő berendezkedésre hanem ÉLNI is képesek. Felejtsük már el ezt a túlélést, nincsen se háború, se semmi ami ezt indokolná. A vak is látja, hogy Magyarországtól ennél jóval többet el lehetne várni mert nem lennénk mi rosszak gazdaságilag ha a politikusok nem nyúlnák le a közpénzek túlnyomó részét.

2020. dec. 27. 02:23
 4/20 anonim ***** válasza:
88%
A leírás inkább azt mondja nekem, hogy én elvagyok a saját kis világomba és nem érdekel mi zajlik körülöttem. A politika ugyanúgy mindennapi része az életnek.
2020. dec. 27. 03:24
 5/20 anonim ***** válasza:
81%
"Szüleink, nagyszüleink elboldogultak a nyilas uralom alatt is, Rákosi alatt is, Kádár alatt, Bokros alatt, Gyurcsány alatt, alkalmazkodtak, megtalálták, hogy lehet megélni, boldogulni az adott rendszerben." Na, és milyen jól sikerült
2020. dec. 27. 03:48
 6/20 anonim ***** válasza:
29%

Érdekes hogy mindenki azt feltételezi hogy a kérdező nem akar változtatni a rendszeren. Pedig a kérdező csak azt írta minek idegeskedni és hisztizni rajta? Nem írt olyan hogy ne változtas vagy ne szavaz másra. (Tapasztalatom szerint pont azok nem változtatnak semmit a rendszeren akik sirnak és gyülölködnek)

A legtöbben pedig azért szidják a politák mert szeretik elhinni a hazugságokat. Egy politikusnak esélye sincs nyerni ha nem igéri le a csillagokat is. Persze ezt lehetettlen betarni. Az általad emlitettek pedig nem szeretik beismerni hogy rosszúl választottam, átvertek. Igy marad hogy ez is olyan mint az előző mindent ellop.......

2020. dec. 27. 03:50
 7/20 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
100%

Valóban az lenne a normális, ha a politikusok végeznék a dolgukat és az átlagembernek csak a választásokon kellene foglalkozni vele, miközben az értelmiség kedvére vitatkozhat a közéletről.

A probléma az, hogy a politika durván belemászik a magánéletedbe, így nem lehet nem foglalkozni vele.

2020. dec. 27. 06:23
 8/20 anonim ***** válasza:
87%
Ha valakit érdekel, hogy gondolkodott a Homo Kádáricus, akkor íme, pont így ahogy a kérdező. Ő nem fárasztja magát holmi politikával ameddig tele a kis pocakja. Gyakorlatilag egy ösztönlény szintjén vegetál.
2020. dec. 27. 09:09
 9/20 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Nem húzták fel magukat, hogy az aktuális politikai rendszer esetleg nem tisztességes"

Nyilván 48-ban, 56-ban is a teljesen elégedett polgárok vonultak ki az utcákra békésen nézelődni, aztán ki tudja, mi történhetett?

2020. dec. 27. 09:18
 10/20 anonim ***** válasza:
70%

Az ilyen emberek áldozatmentalitásúak, és kívülről várják a megváltást.

A politika annak a magánéletébe mászik bele, aki beengedi.

Tapasztalatból mondom, hogy amióta nem foglalkozom napi szinten pártpolitikával, sokkal nyugodtabb az életem.

Politikai rendszertől függetlenül boldogulok.

2020. dec. 27. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!