Nincs kedvetek Dos-t fejleszteni?
Ahhoz képest, hogy volt utána 386-os, meg 486-os, sőt, mára már a teljes pentium sorozat is kikopott, hadd lehessen már az x86 család 286-os tagját a "korai" jelzővel illetni.
Az meg, hogy te mit szoktál meg tőlem, vagy mit nem, totál hidegen hagy.
Majd akkor vakkants, ha felgyúrtad magad olyan a szintre, hogy az én ismereteimnek mondjuk 25 százalékát (ez egy negyed) elsajátítottad, de persze ilyen sosem lesz.
"Akár több MB ramot tudtak kezelni"
Dehogy tudtak. A z80 64K-t képes kezelni, egy bittel se többet.
33: Olvasd el a SimbOS linket [31]: 1024kB ram, 2TB lemez, fat32, tcp/ip, dhcp stb
Mindez Z80-on..
Ne próbálj meg hülyíteni se engem, se mást.
A Z80 egyszerre 64K memóriát képes megcímezni. A többi memóriát úgy éri el a rendszer, hogy feldarabolja és az alap mellé "teszi".
Van ilyen rendszerem, Z80 alapú az is, csak nálam 128 kB a plafon. Ez van 4 32k-s blokkra (bank) osztva (0,1,2,3 bankok) és a nulladik bank az ami mindig aktív, a másik három közül bármelyiket mellé lehet kapcsolni.
Ugyanezt csinálja a SymbOS is, csak kisebbek a blokkok és több van belőlük.
Amúgy, amit a SymbOS tud, azt erőlködés nélkül tudja a DOS is.
Épp azért írtam oda, hogy egy mai rendszerhez viszonyítva, de az már lemaradt az idézetedből. És azt is írtam, hogy eleve nem könnyű meló az egész oprendszer fejlesztés, ne meg attól függ mi a célod vele.
Nyilván aki meg nem tudja miről van szó, nem áll neki ilyennek...
39/ Az Enterprise 64 és 128kB belépített memóriával jelent meg. De mint a mai gépeknél, lehetett memóriabővítést csinálni. Erre szolgált a hátulján az expansion slot.
A 31 linkjéről elérhető leírás a 1024kB bővítőkártyáról: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!