Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Nincs kedvetek Dos-t fejleszteni?

Nincs kedvetek Dos-t fejleszteni?

Figyelt kérdés
Megjött a kedvem egy kis parancssorozáshoz. Meg a nosztalgia!:)
tegnap 16:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

"Megjött a kedvem egy kis parancssorozáshoz."

Windowsban ott a cmd

[link]

a Powershell

[link]

illetve ott van a csomó Linux- és BSD-disztribúció (de akár említhetnénk a MacOS-t is) - azokban is van shell - példának okáért bash.

tegnap 16:11
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mire gondolsz pontosan? Vagy miért?
tegnap 16:30
 3/11 Szirty ***** válasza:
79%
Nincs.
tegnap 16:54
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem teljesen értem a kérdést.

DOS-t, mint operációs rendszert fejleszteni? Kedvem lenne hozzá, és van is némi tapasztalatom rendszerközeli programozásban (C és Assembly), de még egy CP/M-szintű oprendszer összedobása is több hónap lenne még annak is, akinek már van némi háttérismerete.

Vagy DOS-ra szoftvert fejleszteni?

Vagy a "fejlesztés" szót csak tévesen használtad, és egy kicsit használgatni akarod a régi DOS-os cuccokat, játékokat, egyebeket?

Egyébként pont ilyen retrózási és nosztalgiázási céllal van fent a gépemen (nyilván multiboot) a FreeDOS 1.3. Bár ha játékokról van szó, akármennyire is megvan az eredeti vas varázsa, a DOSBox nagyobb kényelmet nyújt, kevesebb macerával, és ugyanolyan jól fut a régi játékok kb. 99%-a, mint eredeti vason DOS alatt.

tegnap 17:05
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút nem. Ezerszer inkább foglalkozok Linux-szal vagy BSD-vel, mint a DOS-szal.
tegnap 17:56
 6/11 anonim ***** válasza:
34%
nem, inkább a weboldalaimat fejlesztem
tegnap 17:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, ha "nekem megjönne a kedvem a parancssorozáshoz", akkor inkább debian-t, vagy más linuxot, rosszabb esetben az aktuális windows-os cmd-t venném elő nem a DOS-t :D

Más esetben C#, vagy más nyelven írt alkalmazást használnék mondjuk windows, vagy szerver környezetben (ami nálam csak linux).

Ha meg oprendszert akarnék fejleszteni annak semmi értelme nem lenne. Ahhoz egy nagyon erős célhardver kellene, hogy egyáltalán érdekeljen ilyen irányú dolog és akkor sem hiszem, hogy DOS alapokon menne.

Nekem konzolos alkalmazásból ami tetszene a saját játékaimhoz szerver, vagy akár egy egész játék direktbe konzolos grafikával, mert ebben is látok lehetőséget. Még ha nem is annyira piaci rés, szórakoztató tud lenni valamennyire.

A legtöbb alkalmazás, játékötlet ami eszembe jut az meg túlmutat a konzolos megoldásokon.

tegnap 18:36
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha valaki jól megfizeti..

Turbo Pascal?

tegnap 19:18
 9/11 A kérdező kommentje:
C:)
tegnap 19:20
 10/11 A kérdező kommentje:
(C:)
tegnap 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!