Miért nem értik meg az emberek, hogy vége az IT "aranykorának"?
Hogy bárki beléphet az IT világába megfelelő végzettség nélkül? Sokan még mindig azt hiszik, hogy van egy érettségijük, majd elvégeznek valamilyen bootcampet és akkor majd milliókat keresnek. Tényleg ennyire nehéz felfogni, hogy még az IT diplomások is szívnak? A külföldi subokon is folyamatosan jönnek az ilyen kérdések, hogy melyik bootcampel van esély, IThez nem kapcsolódó mérnöki diplomával (szóval nem villamos), gazdász diplomával van e esély. Miért nem bírják felfogni, hogy el kell menni egy egyetemet elvégezni IT szakon? Ha már váltani akarnak, legalább annyi legyen bennük, hogy elvégzik az alapképzést.
Tudom, hogy régebben ment így is. De már nem az a világ van és nem is lesz az. Szerintem a jelenlegi helyzettől jobb nem lesz. A cégeknek sem éri meg, hiszen a legtöbb egy rosszabb egyetemista szintjén nem volt összeségében. Jóval többet kellett velük bajlódni.
Nem hiába zárnak be a bootcampek sem.
A munkatársam is most tanít 1 gépészmérnököt, 2 gazdászt és egy építészt. Megkérdeztem, hogy komolyan gondolja, hogy el tudnak majd helyezkedni. Természetesen ő sem gondolta komolyan, de mivel fizetnek neki, így oktatja őket. Szóval ezek az emberek még magán órákra is hajlandóak költeni ahelyett, hogy belátnák, hogy IT diploma nélkül nem fog menni.
Ezt miért nehéz felfogni, amikor általában az ilyen kérdések alatt megmondják nekik?
"Hú van ott baj rendesen... Azaz azt akarod mondani, hogy egy fordító programot csak az operációs rendszer fejlesztője írhat meg?"
Nem, birge!
Azt akarom mondani, hogy a malloc vagy egy opre szintű függvény, vagy fordító (pl. C compiler) szintű, szóval a malloc-ot csak meghívja a (másik) fordító fejlesztője. Banyek, Te nagyon süti vagy.
"És a malloc egy C függvény, és nem sok köze van az operációs rendszerhez."
1. A malloc egy függvény és nem egy "C" függvény.
2. Gondolod, hogy opre szintjén nincs malloc? Elárulok valamit: De, van.
Na, kiiratkoztál.
Sötét vagy mint egy temetkezési vállakozó.
"Gondolod, hogy opre szintjén nincs malloc? Elárulok valamit: De, van."
Megmutatod nekem, hogy hol van pl. a linuxban a malloc operációs rendszer szintjén? Már csak ha a malloc man page-et megnyitod már az sokat elárul arról, hogy fogalmad sincs mit beszélsz.
26: szerintem már ezek is túl magasak neki. Szerintem ez való neki:
Talán ezt még képes befogadnia az elméjének.
"Megmutatod nekem, hogy hol van pl. a linuxban a malloc operációs rendszer szintjén?"
Ja, pl.: sbrk/memmap
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!