Mennyiben áll helyt ez a megállapítás?
#10: "Egy víruslabort aránylag kis összegből fel lehet szerelni egy másfél szobás lakás félszobájában."
Egyrészt egy víruslaborhoz (értsd: amiben új, veszélyes vírust lehet fejleszteni) azért több kell - nem csak felszerelésileg, hanem szaktudásilag.
"A körúti robbantó 23 éves volt a tette elkövetésének idejében, vidéken élt, egy 200 lélekszámot el nem érő faluban és semmilyen képesítéssel nem rendelkezett ahoz, hogy bombát állítson össze."
Egy bombát nem nehéz összeállítani - kb. középiskolás (de megkockáztatom: általános iskolás) kémiaismeretek elégségesek - nem kell hozzá AI.
"Egy bombát nem nehéz összeállítani annak, aki tudja, hogyan kell de eddig az állapotig el kell jutni. "
Nem nehéz. Kísérletező kedv kell hozzá.
"Abban biztos vagyok, hogy te a jelenlegi tudásod felhasználásával nem lennél képes olyan bomba összeállítására, mint amilyet a robbantó csinált."
Tévedsz. Én még az Internet elterjedése előtt szocializálódtam. ;)
"Jól írod, hogy az internet a káros tevékenységeken morfondírozó emberek számára olyan tudásbázis, amiért csak ki kell nyújtani a kezüket. Más lenne, ha az ismereteket nem készen kapnák, hanem meg kéne dolgozniuk érte."
Annyiban volt más, az Internet előtt, hogy aki bombát akart volna készíteni, annak kellett egy minimális "szaktudás", némi kísérleti tapasztalat - ez kiszűrte az abszolút balfékeket, a hülyébbeket.
"Víruslabort meg nyilván csak olyan személy akarna berendezni, aki a szükséges képességeknek a birtokában van"
Igen ám, csak ahhoz kellenek tárgyi feltételek is, ezekhez csak úgynem fér hozzá (ez nem úgy megy, hogy csak úgy kivisz a laborból a zsebében egy elektronmikroszkópot).
"Ezek között a nagy tudású emberek között meg elég sok a dilis."
Éppen ezért az ilyen munkahelyeken szigorúbb egészségügyi/nemzetbiztonsági ellenőrzés van.
#15: A kornak (XIX. század) ás a társadalmi rendnek (bába, szülésznő, minimális vegyszerismerettel rendelkezett) megfelelt az is.
Említhette volna ezt is:
És igaz: nem kellett egyikhez sem MI, sem Internet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!