Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyiben áll helyt ez a...

Mennyiben áll helyt ez a megállapítás?

Figyelt kérdés
Tegnap és ma délután is MI fejlesztőkkel beszélgettem és az egyik azt állította, hogy a mesterséges intelligencia öntudatra fog ébredni. Amikor megkérdeztem tőle, ezt hogy gondolja, azt mondta, hogy egy programban az ember mindig tudja, hogy hol mit csinál a program, meg milyen számításokat végez, de a neuronhálózatokban egy szint fölött ez már nem igaz. Ott már megjósolni sem lehet, hogy mi fog történni a következő lépésben és ez szerinte nagyon veszélyes. Ez tényleg lehetséges, hogy a mesterséges intelligencia dönti el a következő lépést?
2023. okt. 19. 20:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%
10: De nem is kell MI ahhoz, hogy az ebmer ilyen infókhoz hozzá férjen. Ezt valahogy meg kéne próbáld felfogni, és az MI szemüveg mögül egy kicsit körbe nézni a világba.
2023. okt. 19. 23:02
 12/24 anonim ***** válasza:
87%

#10: "Egy víruslabort aránylag kis összegből fel lehet szerelni egy másfél szobás lakás félszobájában."

Egyrészt egy víruslaborhoz (értsd: amiben új, veszélyes vírust lehet fejleszteni) azért több kell - nem csak felszerelésileg, hanem szaktudásilag.

"A körúti robbantó 23 éves volt a tette elkövetésének idejében, vidéken élt, egy 200 lélekszámot el nem érő faluban és semmilyen képesítéssel nem rendelkezett ahoz, hogy bombát állítson össze."

Egy bombát nem nehéz összeállítani - kb. középiskolás (de megkockáztatom: általános iskolás) kémiaismeretek elégségesek - nem kell hozzá AI.

2023. okt. 19. 23:04
 13/24 A kérdező kommentje:
Egy bombát nem nehéz összeállítani annak, aki tudja, hogyan kell de eddig az állapotig el kell jutni. Abban biztos vagyok, hogy te a jelenlegi tudásod felhasználásával nem lennél képes olyan bomba összeállítására, mint amilyet a robbantó csinált. Jól írod, hogy az internet a káros tevékenységeken morfondírozó emberek számára olyan tudásbázis, amiért csak ki kell nyújtani a kezüket. Más lenne, ha az ismereteket nem készen kapnák, hanem meg kéne dolgozniuk érte. Víruslabort meg nyilván csak olyan személy akarna berendezni, aki a szükséges képességeknek a birtokában van. Ezek között a nagy tudású emberek között meg elég sok a dilis.
2023. okt. 19. 23:15
 14/24 anonim ***** válasza:
13: És ebben hol az MI? Egyébként régen is beszerezték az ilyen emberek a megfelelő infókat, meg akár az anyagokat is, még jóval az internet megjelenése előtt. Ld pl.: [link]
2023. okt. 19. 23:17
 15/24 A kérdező kommentje:
A légyfogó papírból kiáztatott méreg és a távirányítású, repeszhatású, nagy erejű bomba közé nem helyes egyenlőségjelet tenni.
2023. okt. 19. 23:28
 16/24 anonim ***** válasza:
87%

"Egy bombát nem nehéz összeállítani annak, aki tudja, hogyan kell de eddig az állapotig el kell jutni. "

Nem nehéz. Kísérletező kedv kell hozzá.

"Abban biztos vagyok, hogy te a jelenlegi tudásod felhasználásával nem lennél képes olyan bomba összeállítására, mint amilyet a robbantó csinált."

Tévedsz. Én még az Internet elterjedése előtt szocializálódtam. ;)

"Jól írod, hogy az internet a káros tevékenységeken morfondírozó emberek számára olyan tudásbázis, amiért csak ki kell nyújtani a kezüket. Más lenne, ha az ismereteket nem készen kapnák, hanem meg kéne dolgozniuk érte."

Annyiban volt más, az Internet előtt, hogy aki bombát akart volna készíteni, annak kellett egy minimális "szaktudás", némi kísérleti tapasztalat - ez kiszűrte az abszolút balfékeket, a hülyébbeket.

"Víruslabort meg nyilván csak olyan személy akarna berendezni, aki a szükséges képességeknek a birtokában van"

Igen ám, csak ahhoz kellenek tárgyi feltételek is, ezekhez csak úgynem fér hozzá (ez nem úgy megy, hogy csak úgy kivisz a laborból a zsebében egy elektronmikroszkópot).

"Ezek között a nagy tudású emberek között meg elég sok a dilis."

Éppen ezért az ilyen munkahelyeken szigorúbb egészségügyi/nemzetbiztonsági ellenőrzés van.

2023. okt. 19. 23:30
 17/24 anonim ***** válasza:

#15: A kornak (XIX. század) ás a társadalmi rendnek (bába, szülésznő, minimális vegyszerismerettel rendelkezett) megfelelt az is.

Említhette volna ezt is:

[link]

És igaz: nem kellett egyikhez sem MI, sem Internet.

2023. okt. 19. 23:35
 18/24 anonim ***** válasza:
17: Ezt direkt nem akartam, mert a figura bányában dolgozott (vagy volt valami kapcsolata bányával) és így tudott ekrazitot szerezni.
2023. okt. 19. 23:37
 19/24 anonim ***** válasza:
#18: Arra viszont remek példa, hogy nem kell hozzá sem MI, sem Internet, és hogy Matuska Szilveszternek volt annyi sütnivalója (tanítóként, feltalálóként, volt katonaként) - és szerencsétlen helyzetéből kiindulva indítéka - hogy a merényletet végrehajtsa
2023. okt. 19. 23:47
 20/24 anonim ***** válasza:
19: És azt is tudta, hogy honnan tud ekrazitot szerezni.
2023. okt. 19. 23:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!