Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hívhatja magát informatikusnak...

Hívhatja magát informatikusnak egy olyan ember akinek nincs diplomája?

Figyelt kérdés
Akirol szo van az a munkaja hogy házhoz megy számítógépet szerelni 8 altalanossal. Van valamekkora tudása de inkabb gyakorlatban erős sok tapasztalattal. Hivhatja magát igy valaki informatikusnak?

2023. máj. 18. 06:31
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
13%

Az informatikus egy OKJ képzés volt.

Mérnökinformatikusként nem szívesen hívom magam informatikusnak. Többnyire csak azt mondom, hogy szoftverfejlesztő vagyok.

Édesanyukám pedig szeret mindekinek informatikusnak bemutatni, de van amikor csak azt mondja, hogy "mérnök".

2023. máj. 18. 20:07
 32/41 Alex Fly ***** válasza:
70%

Először is azt kellene definiálni, mi is az az informatikus -mert ahogy itt olvasom, mindenki mást ért alatta.

De annyi ebből is kitűnik, hogy eléggé szerteágazó területről van szó, melynek egyes részeihez elengedhetetlen a diploma, más területekhez nem feltétel...

2023. máj. 18. 20:48
 33/41 anonim ***** válasza:
27%
A diplomás nem informatikus, hanem mérnökinformatikus. Remélem ezzel megválaszoltam a kérdést.
2023. máj. 18. 21:47
 34/41 anonim válasza:
78%

aki egy cégnél pl. fejlesztőként dolgozik az fejlesztő, pont.

Nehogy már azt higgyük, hogy az egyetem olyan sok releváns tudást átad ami a szakmához kell, én most fogok végezni és kb. a tárgyak 10%-a ha talán hasznos volt, ha az egyetemen eltöltött időt végig a magam képzésére fordítom, akkor sokkal többet tudnék most. A felesleges tárgyakat meg vizsga utáni másnapra elfelejtik a legtöbben. Amit konkrétan egy munkahelyen elvárnak azt egy szorgalmas ember magától is képes megtanulni bőven. Azt bevallom, hogy ami releváns tárgy volt az egyetemen az hasznos volt, illetve előnye, hogy struktúrát ad, illetve mélyebb, tudományosabb dolgokba is belemegy (ami viszont egy átlag fejlesztőnek tökmindegy).

2023. máj. 18. 22:53
 35/41 anonim ***** válasza:
3%

"Raadasul az informatikus egy hatalmas gyujtofogalom."

Húúúpsz! Vannak itt gondok rendesen. :]

2023. máj. 19. 06:31
 36/41 anonim ***** válasza:
0%

Informatikus az, aki az információ mibenlétével, annak megjelenési formáival tisztában van és az információ gyűjtésével, kezelésével, tárolásával, feldolgozásával, rendszerezésével, transzformálásával, továbbításával kapcsolatos rétegzett, magas szintű képzésben részesült.

Ennek a definíciónak leginkább a mérnök-informatikus képesítéssel rendelkezők felelnek meg, de ide sorolhatók a villamosmérnökök, a programtervezők és a mechatronikusok is.

2023. máj. 19. 14:33
 37/41 anonim ***** válasza:
0%
49+, a gazdaság-informatikusokat kifelejtettem a felsorolásból. Ők is informatikusok.
2023. máj. 19. 14:45
 38/41 anonim ***** válasza:
83%
Az, hogy "informatikus" egy összefoglaló megnevezés. Nem konkrét munkakör vagy végzettség. Informatikus a laptopokat meg PC-ket szerelő "szaki", informatikus az általános iskolában informatika órát adó oktató, informatikus a rendszergazda, informatikus a programozó, stb. Estig lehetne sorolni. Nagyon sok ebbe a szakterületbe tartozó munkakör vagy képzettség nem igényel diplomát.
2023. máj. 19. 16:44
 39/41 anonim válasza:
73%
Igen, hívhatja.
2023. máj. 22. 13:44
 40/41 anonim ***** válasza:
92%

Látom itt eleve adva van a helyes válasz. :D

Két dolognak hívhatod magad. Aminek végeztél, vagy amit dolgozol.

Mivel nincs végzettséged, ezért csak annak hívhatod magad, amit dolgozol. Mit dolgozol? Ha programozó vagy, akkor hívhatod magad programozónak. Ha rendszergazda vagy, akkor rendszergazdának. Ha ezek bármelyike vagy, akkor hívhatod magad informatikusnak, ha akarod, bár nem értem, ebben mi lenne a jó.

2023. máj. 23. 06:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!